RU  UA

Російська РЕБ сильніша, але ЗСУ знайшли для неї "рецепт": як українські аеророзвідники нищать ворога

В Росії одна з найкращих РЕБ-систем у світі, проте українські великі системи РЕБ працюють і в багатьох випадках придушуюь як FPV-дрони, так і коптери звичайного типу ворога.

Про це повідомив командир екіпажу БПЛА "Кара Небесна" 4 Бригади оперативного призначення "Рубіж" НГУ Андрій Отченаш в ефірі Апостроф TV.

Читайте також: ЗСУ просунулися на захід від Горлівки, на декількох напрямках – позиційні бої: звіт ISW і карти

За його словами, ворожі FPV долітають до українських позицій значно рідше, ніж наші FPV долітають до їх позицій. Відповідно, ЗСУ знищує ворожу піхоту значно якісніше і з величезним відривом.

"На нашому напрямку і на нашій ділянці безпосередньо вони дуже грамотно організовують роботу, і дуже в багатьох випадках нам потрібно кожного разу шукати саме новий метод підльоту, новий метод роботи. І це розвиває як нас, так і ворогів. Нас воно розвиває набагато швидше, тому що в нас інших варіантів просто немає", - зазначив військовий.

Андрій Отченаш розповів, що на Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмувати українські позиції все активніше і активніше, використовуючи більшу кількість розвідувальних даних, які вони отримують.

За його словами, кожний штурм ворога - це водночас і розвідка боєм для наступних підрозділів: росіяни беруть тих, хто вижив з останнього штурму, і посилають на новий штурм, маючі ті дані, які вони мають.

Раніше ми писали про посилення безпекових заходів в Київській області.

  • Вас може зацікавити:

920 окупантів зустріли "персональний" Новий рік: свіжа статистика втрат РФ у війні

ЗСУ перейшли на вигідніші рубежі: яка зараз ситуація навколо Мар'їнки

Росіяни розстріляли українських полонених біля Роботиного: відео і реакція України