RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Тепло і багато опадів, але без "сюрпризів" не обійдеться: прогноз синоптика на січень-2024

Синоптики прогнозують в Україні у січні 2024 року потепління з великою кількістю опадів. Водночас не виключені короткі періоди морозної сніжної погоди.

Про це повідомив кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич для сайту Meteoprog.ua.

Читайте також: Чекати на сильні морози чи аномальне тепло? Свіжий прогноз метеорологів на кожен місяць зими

"Цього місяця традиційно бувають найсильніші морози та відбувається активне накопичення снігового покриву. В Україні середня температура січня за кліматичними даними найнижча за рік, але при цьому за останні 30 років саме січень потеплішав найбільше серед решти місяців року. З кожним роком частіше спостерігаються теплі місяці з дефіцитом снігу та випаданням опадів переважно у вигляді дощу", - зазначив Кібальчич.

За його прогнозом, з 8 по 12 січня вночі очікуються морози на півночі та сході країни до -20…-15 градусів. Але вже з 13-14 січня буде відлига. Наприкінці місяця буде тепло та багато опадів, переважно у вигляді дощу, місцями з мокрим снігом. Також часто може бути туман та періодично ожеледиця на дорогах.

"В Україні січень очікується теплим, особливо у південних та східних областях. Короткочасне похолодання в середині місяця буде нівельоване набагато тривалішим періодом теплої погоди. Кількість опадів буде достатньою, місцями випаде більше двох місячних норм. Сніговий покрив очікується нестійким та плямистим, і його найбільша ймовірність формування спостерігатиметься у північних, північно-західних та північно-східних областях, а також у Карпатах", - зауважив синоптик.

Раніше ми публікували календар магнітних бур у січні 2024 року.

  • Вас може зацікавити:

До України йдуть 26-градусні морози: дата і карта погоди

Якою буде зима 2023-2024 - прогноз на зимові місяці

Перший молодик 2024 року: дата в січні та чому він сприятиме