RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Намагаються доставити до ТЦК: як власникам авто вручають повістки в реєстраційних центрах

Поліцейські у сервісних центрах МВС намагаються вручити водіям, які приходять для переоформлення автомобілів, повістки до ТЦК.

Про один з таких випадків розповів адвокат Роман Сімутін.

Читайте: Законопроєкт допрацюють: в Раді розповіли, коли голосуватимуть за зміни правил мобілізації

За його інформацією, один з підписників розповів історію, як у сервісному центрі надав оператору документи щодо купівлі-продажу авто, але через годину до нього підійшли правоохоронці та заявили, що той нібито перебуває в розшуку як ухилянт. У той же час автовласник зазначав, що жодного разу не отримував повісткок.

Як виявилося, чоловік, намагаючись зареєструвати машину через "Дію", не пройшов так звану перевірку за базою Інформаційного порталу Національної поліції або ж "Гарпун", яка сполучена із базою даних реєстраційних центрів.

Тому коли авто перевіряють по реєстрах, то оператор Сервісного центру бачить всю інформацію про особу й може повідомити про "ухилянта" поліції.

Поліцейські, які прибули на виклик, спробували затримати чоловіка для доставки в ТЦК, але не вийшло. Потім правоохоронці збиралися затримати громадянина за злісну непокору законному розпорядженню поліцейського, але він вимагав доказів вчинення правопорушення й обґрунтування законності розпорядження. Тому, врешті решт, поліцейські запропонували водію написати зобов’язання з’явитися до ТЦК, на що той погодився.

Нагадаємо, що на блокпостах в Києві людям, що ухиляються від призову в армію, вручають повістки.

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Вас може зацікавити:

"План "Сирена": яку хитрість видумали в ТЦК і як діяти у разі затримання

Черги не тільки за паспортами: чоловіки кинулись до нотаріусів через нові правила мобілізації

Ухилянтів чекають космічні штрафи: Кабмін посилить відповідальність за порушення правил мобілізації