RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

"План "Сирена": яку хитрість видумали в ТЦК і як діяти у разі затримання

ТЦК взяли "на озброєння" поліційний план "СИРЕНА", який вводиться виключно для затримання злочинців.

Про це на своєму ТГ-каналі повідомив адвокат Роман Сімутін.

Читайте також: Назбирається на кілька бригад "Монако": чоловіки-біженці кинулися за паспортами, фото

Адвокат зазначає, що фактично це облава, але називається операція чи оперативний план. Тільки в цьому випадку ТЦК ловлять не конкретних злочинців, а випадкових чоловіків.

"Звісно, статтею 65 Конституції України закріплений конституційний обов’язок кожного громадянина захищати Вітчизну. І розшук потрібен, але для конкретних справжніх ухилянтів, а не для пошуку першого-ліпшого чоловіка, який трапиться. Обов’язок державних органів і посадовців – дотримуватися закону і діяти виключно в законний спосіб. Крапка", - пояснює він.

Сімутін зазначає, що якщо ТЦК вас незаконно затримує, то головне нічого не підписувати і вимагати прибуття адвоката.

За його словами, ТЦК придумали нову хитрість, яка полягає у тому, що на місці, після вашої доставки, начальник ТЦК виносить постанову про порушення законодавства про військовий обов’язок ст. 210 КУпАП без одинички (ст. 210-1 КУпАП), накладає штраф, а ви в цій постанові розписуєтеся. Після цього, одні пускають все на самоплин – мовляв, якось вирішиться, а інші просто примудряються швидко сплатити штраф.

"Обидва сценарії наглухо закривають двері для можливості виграти справу. Поясню чому. Розписавшись у постанові та не оскарживши її, ви фактично визнаєте, що були в ТЦК добровільно і примус не застосовувався. Суд дослівно скаже: а чому ви не скористалися своїм законним правом на оскарження даної постанови, значить – погодилися? І визнає постанову як ще один належний та допустимий доказ, ніякі доводи не допоможуть", - пояснює адвокат.

І на останок, він радить оскаржувати постанову, а потім думати, що робити далі, бо строк на оскарження складає лише 10 днів.

Раніше ми вже писали про те, що Головнокомандувач Збройних Сил України генерал Валерій Залужний прокоментував інформацію про мобілізацію 500 тисяч осіб та новий урядовий законопроект про мобілізацію.

  • Вас також може зацікавити:

Чи підтримає Рада "драконівський" законопроєкт про мобілізацію: що кажуть нардепи

Черги не тільки за паспортами: чоловіки кинулись до нотаріусів через нові правила мобілізації

Тяжка доля мобілізації: чим закінчиться "пінг-понг" зі скандальним законопроектом

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.