RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Росія шукає способи для обходу української ППО: в ISW проаналізували плани Кремля

Російські військові шукають способи для обходу української системи ППО. Україні в умовах скорочення допомоги Заходу доведеться посилювати захист найважливіших цілей шляхом передислокації систем ППО з більш вразливих прифронтових районів.

Такі висновки зробили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Знищено 10 з 10 "Кинджалів": Залужний розповів про результати роботи ППО під час масової атаки

У звіті ISW зазначається, що під час обстрілів 1-2 січня українські військові збили більше безпілотників Shahed, порівняно з масштабною атакою 29 грудня, та більше ракет типу "Кинджал".

Аналітики ISW припускають, що сили ППО, ймовірно, адаптувалися до ударного комплексу, який російські війська застосували 29 грудня.

В ISW зазначають, що російські удари по Україні є частиною тактичного та технологічного змагання між наступом та обороною, в якому обидві сторони постійно експериментують та пристосовуються одна до одної. Особливо що стосується дальніх ударів та протиповітряної оборони.

"Допомога Заходу Україні залишається критично важливою, адже російські війська, ймовірно, продовжуватимуть експериментувати та впроваджувати нові способи обходу української протиповітряної оборони", - зазначають у ISW.

На думку аналітиків, Україні, ймовірно, доведеться нормувати свої ракети ППО в умовах скорочення допомоги Заходу. Також доведеться посилювати захист найважливіших цілей шляхом передислокації систем ППО з більш вразливих прифронтових районів.

Раніше "Апостроф" повідомляв про пошкодження житлового будинку в Харкові внаслідок ракетного удару.

  • Вас також може зацікавити:

Атака "Кинджалів" по Києву: чим вони небезпечні і скільки їх ще є в Росії

Розвіяно ще один міф: російський "Кинджал" впав у Дніпро в Києві і не розірвався, відео

Десятки постраждалих, пожежі і розтрощені будинки: Київ оговтується після надпотужної ракетної атаки, фото