RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Росія може скористатись похолоданням: чи загрожує колапс енергосистемі України

Навіть якщо росіяни скористаються періодом похолодання для здійснення нових масованих атак на українські енергооб’єкти, колапсу в енергосистемі не буде.

Про це розповів голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Читайте: В 2024 році зросте тариф на передачу електрики: чи збільшаться платіжки українців

За його словами, саме такі періоди росіяни зазвичай обирають перед масованими атаками й подібне відбувалося вже близько 20 разів.

"Це, звичайно створить нам додаткові проблеми. Але я впевнений, що це буде питання тривалості можливих перерв в енергопостачанні через пошкодження якихось об’єктів, проте колапсу в енергосистемі не відбудеться. Ворог цього не досягне", - підкреслив керівник "Укренерго".

Він зазначив, що низькі температури – це випробування для будь-якої енергосистеми. І для того, щоб пройти цей період без відключень, потрібно залучити до роботи всі енергоблоки електростанцій, які зараз перебувають в поточних ремонтах та в повному обсязі використати 1700 МВт технічної можливості імпорту.

Українці ж, за його словами, можуть допомогти енергосистемі та енергетикам, якщо ощадливо споживатимуть електроенергію в пікові ранкові та вечірні години.

Нагадаємо, що через масштабну ракетну атаку 2 січня без світла залишилася частина споживачів у Шевченківському, Святошинському, Голосіївському, Подільському та Оболонському районах Києва. Також частково було відсутнє електропостачання в Бучанському і Вишгородському районах області.

Вас може зацікавити:

"Є два рекорди": в Кабміні попередили українців щодо споживання електрики

Буде вкрай важко: в ГУР відповіли щодо нового масштабного блекауту взимку

Деяким українцям не будуть відключати світло: хто в категорії вразливих споживачів