RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Сили оборони утримують плацдарм на лівому березі Херсонщини: звіт ISW і свіжі карти боїв

ЗСУ продовжують вести бої з росіянами на кількох напрямках. Зокрема Сили оборони продовжують утримувати плацдарм на лівому березі Херсонської області та відбивають атаки росіян в районі Кринок.

Про йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Росіяни вдарили по школі в Харкові: частина будівлі обвалилася, утворилася 10-метрова вирва, фото

Харківська та Луганська області

Аналітики стверджують, що російські війська просунулися на захід від Кармазинівки (11 км на південний захід від Сватового) і Площанки (15 км на північний захід від Кремінної).

Українські війська, ймовірно, завдали удару по району зосередження добровольчого загону БАРС-16 "Кубань" (резервної бойової армії РФ) в окупованому Лисичанську Луганської області.

Донецька область

Російські війська просунулися на північну та східну околиці Богданівки (на північний захід від Бахмута). Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 31 грудня, показують, що війська РФ просунулися на північ від Курдюмівки (на південний захід від Бахмута).

Українські та російські джерела стверджують, що позиційні бойові дії тривали на північний захід від Бахмута в районі Богданівки та Хромового та на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки.

Російські та українські джерела стверджують, що позиційні бої тривали на північний захід від Авдіївки в районі Новобахмутівки, Бердичів, Авдіївського коксохімічного заводу; біля Степового; поблизу промзони; і біля Первомайського та Невельського.

"Південна вісь"

Російські та українські війська продовжували позиційні бої в районі кордону Донецько-Запорізької областей 1 і 2 січня, однак підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не було.

Російські та українські джерела повідомляли про позиційні бойові дії на південь та південний захід від Великої Новосілки поблизу Урожайного, на захід від Старомайорського, на північ від Приютного та на південь від Новодарівки.

Українські та російські джерела заявили 1 і 2 січня, що позиційні бої тривали на захід і південь від Роботиного, а також поблизу Вербового і Новофедорівки.

Раніше ми публікували нові фото руйнувань з Харкова.

  • Вас може зацікавити:

В Бєлгороді знов новорічна "дискотека": відео вибухів

В Києві та Харкові збільшилась кількість загиблих і постраждалих: оновлені дані

В Харкові знову лунали вибухи: всі подробиці