RU  UA

У Бердянську - екологічна катастрофа: у що зараз перетворили місто окупанти

Російські окупанти довели Бердянськ Запорізької області до межі екологічної катастрофи. Також місто не намагаються відбудовувати, інфраструктура вимагає ремонтів.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів заступник голови Бердянської райради Віктор Дудукалов.

Читайте також: Детонувало до ранку, а загиблих дістають досі: в ССО розповіли про результати бавовни у Бердянську і Луганську

За його словами, в окупованому місті продовжується паспортизація, населення примушують перездавати на російські права.

Новорічних масових заходів не проводили, оскільки у місцевих не було бажання брати в них участі. У новорічну ніч були заборонені феєрверки, однак самі потім запустили.

Загалом руїнами Бердянська ніхто не займається. Місто відрізняється від Маріуполя тим, що його не намагаються відбудовувати. Однак там дуже багато військового контингенту з російських регіонів. Оренда житла має великий попит - кількість приїжджих зрівнялася з місцевим населенням.

Водночас у місті - екологічна катастрофа. Без дніпровської води Бердянську доводиться брати воду з річки Берда, яка не пристосована до водогону.

"Якість її дуже низька. Інфраструктура не ремонтується. Вода смердить", - зауважив він.

Ситуація з медикаментами теж катастрофічна, адже нормальних українських і європейських ліків немає. Російські і китайські є, однак дуже дорогі і вони не працюють. Доступ до медицини дуже поганий, тому хворіти на окупованих дуже важко.

Також триває пропагандистська обробка населення - майже всі рекламні поверхні зайняті пропагандою, цитатами російського диктатора Володимира Путіна. Проте населенню це не подобається.

Фермерів та інших працедавців примушують ставити працівників на військовий облік. Деякі з фермерів свого часу підтримали окупантів, додав Віктор Дудукалов.

Раніше ми розповідали, що в мережі показали боєприпаси з місця "бавовни" в Бердянську.

  • Вас також може зацікавити:

"Один з найсерйозніших ударів за всю СВО": окупанти влаштували істерику через атаку ЗСУ на ворожі аеродроми

ЗСУ завдали ударів по ворожих аеродромах біля Бердянська та Луганська: відео

Окупантам принесли нову "бавовну" на аеродром в Бердянську: фото і всі деталі