RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

27 червня

Всі новини

Чи виконала Україна вимоги Польщі щодо деблокади кордону: в Кабміні відповіли

Україна свою частину домовленостей щодо розблокування кордону з Польщею виконала. Тепер решту вимог має виконати польський уряд.

Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач в етері національного телемарафону "Єдині новини".

Читайте також: Польські фермери припинили блокаду кордону з Україною: деталі угоди

Вимоги узгодили у грудні 2023 року під час візиту представників польського уряду до Києва. Водночас Євросоюз та уряд Польщі підтвердили, що неможливо скасувати угоду щодо лібералізації перевезень між Україною та ЄС, чого вимагали протестувальники.

За словами Деркача, заяви пікетувальників, що українські перевізники начебто повністю "вбили" польський ринок перевезень, є неправдивими. Насправді, кількість двосторонніх перевезень, які здійснили перевізники Польщі, знизилася тільки на 5%, у порівнянні з періодом до широкомасштабної війни України з Росією.

Крім того, заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури наголосив, що лише у листопаді торік українська держава недоотримала майже 10 млрд доларів на митних зборах через блокаду. Збитки продовжують підбивати.

Нагадаємо, 16 грудня на польському кордоні знову помер український водій.

  • Вас може зацікавити:

Румунія ударними темпами будує автобан, що відкриє Україні шлях до портів, фото

Припинення блокади українського кордону: Туск зробив обнадійливу заяву

В Польщі на кордоні бус з українцями влетів у вантажівку: фото і деталі трагедії