RU  UA

Матимемо великі проблеми: які є загрози наступу окупантів на Донбасі і Харківщині

Залізничний хаб Куп’янськ-Вузловий на Харківщині необхідний росіянам для подальшого наступу до кордонів Донецької області. Взяти його не вдається, проте говорити про те, що наступ "захлинувся", ще передчасно.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий оглядач Денис Попович.

Читайте: Росіяни намагалися прорватися біля Авдіївки, ЗСУ розширюють плацдарм на Херсонщині: зведення Генштабу і карти

Він зазначив, що ворог знову накопичує сили на цьому напрямку. І можливостей підтягати підкріплення у агресора достатньо завдяки близькості російського кордону.

Також Денис Попович наголосив, що у разі захоплення росіянами авдіївського "коксохіму", це створить великі проблеми для нашого гарнізону. "Проте зараз це не вдається і росіяни намагаються оточити місто по великому радіусу", - розповів він, додавши, що у випадку відходу з Авдіївки, звільнення Донецька буде вже набагато складнішим.

"Авдіївка виконує роль знищення російських резервів, що може надалі дозволити перейти до контрнаступальних дій", - пояснив оглядач.

Якщо ж росіяни захоплять Часів Яр, тоді вони зможуть вдарити в тил українським військам в районі Бахмуту. "Тому найближчим часом може розгорітися нова битва за Часів Яр", - вважає Денис Попович.

За його словами, у ЗСУ є певний запас міцності. Проте важливо, щоб було досягнуті домовленості в США щодо військової допомоги Києву, - підкреслив він, додавши, що варто пам’ятати, що 2024 рік - останній перед виборами.

"Коли триває війна, завжди існують певні канали для зондування позицій сторін. Проте зараз немає видимих перспектив переговорів щодо її закінчення", - резюмував Денис Попович в ефірі Апостроф TV.

Нагадаємо, що у Вашингтоні шукають шлях забезпечити Україну сучасним високотехнологічним обладнанням для переваги на полі бою.

Вас може зацікавити:

В Україні збили перший реактивний "шахед" росіян: чим він небезпечний, фото

Росіяни змінили тактику, але "м’ясні" штурми тривають: яка ситуація на Бахмутському напрямку

Захист буде ще потужнішим: ЗСУ посилюють системи зв'язку на півночі країни