RU  UA

Росіяни змінили тактику, але "м’ясні" штурми тривають: яка ситуація на Бахмутському напрямку

Ситуація на Бахмутському напрямку, як і раніше, є непростою – ворог продовжує застосувати живу силу попри значні втрати, атакує артилерією та мінометами. Наразі війна на цій ділянці перейшла у стадію маневрової оборони й жодна зі сторін не має тактичного успіху.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів майор Національної гвардії України Денис Нагорний.

"Противник продовжує застосовувати живу силу особливо від Кліщіївки до Богданівки, намагається вийти до рубежу каналу Сіверський Донець – Донбас з метою підтягування резервів артилерії до Часового Яру і безпосередньо нанесення по ньому вогневого удару", - розповів він.

За його словами "м'ясні" штурми за підтримки авіації, артилерії та мінометів продовжуються. Спершу ворог випускає близько 20-30 новомобілізованих, а за ними йдуть більш підготовлені військовослужбовці, які намагаються продавити передній край українців.

Читайте також: Яким був Бахмут до знищення росіянами: новорічне місто за рік до війни

Нагорний наголосив, що росіяни дещо змінили тактику - вони перемикнулися з посадок безпосередньо на міста, намагаються вдаряти по українських логістичних хабах, по місцях де можна більш-менш укритися та зігрітися.

Погода також зараз не сприяє активному веденню бойових дій - коптери вмерзають, намерзання йде на літаках, не завжди можливо підняти певний вид безпілотних апаратів. Проте мерзла земля є перевагою для застосування колісної техніки, адже багнюка замерзла.

"Нам дещо щастить в цьому плані, тому що росіяни стали менше застосовувати авіацію, тому що, скоріш за все погода теж впливає на її застосування, і на наші голови стало менше летіти всяких КАБів та ФАБів", - розповів майор Національної гвардії України Денис Нагорний.

Проте він також додав, що росіяни настільки модернізували коптери, що їх використання залишається масовим – мінування, бомбардування, застосування FPV. Також не спадає рівень застосування піхоти противника – вони як гнали піхоту, так і женуть, але техніку бережуть.

Раніше генерал-лейтенант, ексзаступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко в ефірі Апостроф TV пояснив, чому контрнаступ пішов не так і що робити Україні.

  • Вас може зацікавити:

Росіяни намагалися прорватися біля Авдіївки, ЗСУ розширюють плацдарм на Херсонщині: зведення Генштабу і карти

В Україні збили перший реактивний "шахед" росіян: чим він небезпечний, фото

Ведуться позиційні бої під Авдіївкою та Мар'їнкою: оновлені карти