RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

В Росії хочуть відгородитися від України 15-кілометровою "буферною зоною": в ISW розкрили деталі

В РФ закликали російські війська створити "буферну зону" глибиною до 15 кілометрів у Харківській області, щоб відсунути українські РСЗВ та артилерію від кордону з Бєлгородською областю

Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Буде ще важче - ворог навчається: командир роти БПЛА про тактику росіян

Аналітики нагадують, що Дмитро Пєсков заявив 9 січня, що російські війська зроблять усе можливе, щоб не допустити обстрілів Бєлгородської області з боку України. Російські джерела, скориставшись коментарем Пєскова, закликали російські війська створити "буферну зону" глибиною до 15 кілометрів у Харківській області, щоб відсунути українські РСЗВ та артилерію від кордону з Бєлгородською областю.

Російські ультранаціоналісти регулярно закликали до подібної операції влітку 2023 року на тлі широкого невдоволення транскордонними рейдами проукраїнських сил у Бєлгородську область.

В ISW вважають, що російське вторгнення на 15 кілометрів у глибину і кілька сотень кілометрів у ширину було б масштабною операцією, яка вимагала б угруповання сил, набагато більшого і значно краще забезпеченого ресурсами, ніж війська, які зосереджені вздовж усього кордону з Україною, а найменше - в Бєлгородській області.

Аналітики переконані, що російські військові наразі здатні провести лише тактичні дії в Харківській області. І вони слугуватимуть для відволікання українських сил від можливих російських оперативних зусиль на Куп'янському напрямку.

Нагадаємо, що у Вашингтоні шукають шлях забезпечити Україну сучасним високотехнологічним обладнанням для переваги на полі бою.

Вас може зацікавити:

В Україні збили перший реактивний "шахед" росіян: чим він небезпечний, фото

Росіяни змінили тактику, але "м’ясні" штурми тривають: яка ситуація на Бахмутському напрямку

Захист буде ще потужнішим: ЗСУ посилюють системи зв'язку на півночі країни