RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Ворога буде чим зустріти: Наєв показав нові оборонні споруди на Чернігівщині, фото

Лише за кілька місяців фортифікація рубежів оборони в Північній операційній зоні збільшилась на 63 відсотки. Там обладнуються бетонні захисні споруди, бліндажі, вогневі позиції та система інженерних огорож, як невибухових, так і вибухових.

Про це повідомляє пресслужба Командування Об'єднаних Сил Збройних Сил України.

Читайте також: "Меж досконалості немає": Наєв оцінив готовність захисних позицій під Києвом

Командувач Об'єднаних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв під час відвідин будівництва ротного опорного пункту проміжної смуги оборони у Чернігівській області зазначив, що ситуація в цьому регіоні контрольована. Попри те, що ворог періодично обстрілює українську територію з артилерії та мінометів, намагається застосовувати ДРГ, а також запускає ударні дрони, наступальних угруповань ним тут не створено.

"Проте, ми не сидимо склавши руки. Сили оборони діють на упередження. Займаємось підвищенням кількості та ефективності мобільних вогневих груп ППО, триває контрдиверсійна робота. Але головне - розбудовуються оборонні рубежі та створюється потужна система інженерних загороджень. Все це робиться для того, щоб українські громадяни почували себе у безпеці. Адже, на побудовані об’єкти, у разі зростання загрози, готові будуть прибути додаткові бойові бригади, які займуть підготовлені позиції”, - зазначив генерал-лейтенант Наєв.

Також командувач розповів, що дані позиції нічим не відрізняються від тих, які облаштовуються в інших північних регіонах від Волині до Харківщини. Вони робляться за типовою схемою. Коригування вносять тільки особливості місцевості. Безпосередньо, кожна траншея зміцнюється геотекстилем, обладнуються бетонні захисні споруди, бліндажі, а також вогневі позиції. Перед опорним пунктом утворюється система інженерних загороджень, як невибухових, так і вибухових.

"В подальшому, після того, як цивільні організації завершать тут свої роботи, визначені ділянки будуть щільно заміновані. Таким чином, ми утворюємо об’єкт, який за своїми оборонними можливостями має стримати наступ як мінімум батальйону ворожих сил. З РОПів створюється ціла оборонна смуга, яка, в свою чергу, здатні стримувати значно більші військові з’єднання”, - пояснив генерал-лейтенант.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські військові зміцнюють кордон з Білоруссю та створюють там нові рубежі оборони.

  • Вас також може зацікавити:

Ловці "шахедів" працюють не лише на суші, а й на воді: Наєв показав роботу річкового дивізіону, фото і відео

Нічна атака "шахедів" на Україну: Наєв розповів подробиці

Українські бійці дають відсіч російськім ДРГ: що відбувається на кордоні