RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

21 вересня

20 вересня

Всі новини

Україну накриють хуртовини з морозами до -17: прогноз кліматолога

Синоптики прогнозують в Україні протягом вихідних, 13-14 січня, морози зі снігом, ожеледицею та поривчастим вітром. Особливо холодно буде на сході та півночі країни, подекуди нижче -20 градусів.

Про це повідомив кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич на сайті Meteoprog.ua.

Читайте також: Коли в Україні почнеться справжня зима і що чекати від погоди: прогноз на три місяці

Субота, 13 січня

На заході прогнозується сніг та подекуди слабка хуртовина. Температура повітря вдень -5...0 градусів, у Карпатах -8...-3 градуси. На півночі очікується невеликий сніг, крім Сумщини, вдень буде -12...-7 градусів.

У центральних регіонах може бути невеликий сніг. Температура повітря становитиме -9...-4°С. На півдні теж піде невеликий сніг та мокрий сніг, очікується від -5 до 0°С. На сході - без опадів, але буде доволі холодно -13...-8°С, вночі було до -21°С.

Неділя, 14 січня

На заході Кібальчич прогнозує вночі невеликий сніг, а вдень помірний та мокрий сніг, подекуди хуртовину. Місцями пориви вітру 15 - 20 метрів на секунду. Температура повітря вночі -8...-3 градуси, вдень -3...+2 градуси, у горах вночі -12...-7 градусів, а в денний час -9...-4 градуси.

На півночі очікується невеликий сніг вночі та сніг з хуртовиною вдень. Температура повітря становитиме -17...-12°С, вдень -7...-2°С. У центральних регіонах може бути невеликий сніг вночі, але вдень він може посилитися. Температура повітря вночі -12...-7°С, а вдень -6...-1°С.

На півдні піде невеликий сніг та мокрий сніг, а в окупованому Криму - сніг з дощем. Очікується вночі -7...-2 градуси, вдень -1...+4 градуси. На сході вночі може піти невеликий сніг, а вдень посилитися. Вночі прогнозується -17...-12 градусів, а вдень -9...-4 градуси.

Нагадаємо, синоптикиня дала прогноз на другу декаду січня.

  • Вас може зацікавити:

Як уникнути травм через ожеледицю: українцям озвучили прості поради

Циклон видихається: на Україну чекає різкий стрибок температури

В Ірпені чоловік витягнув собаку з крижаної води при -13: вражаючі кадри