RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Про мобілізацію, КНДР і "бавовну" в Криму: головні тези інтерв'ю Буданова Financial Times

Північна Корея стала найбільшим постачальником озброєння для Росії, а масштабні "бавовни" в Криму відбуватимуться частіше.

Про це в інтерв'ю виданню Financial Times розповів начальник ГУР МОУ Кирило Буданов.

Зокрема, топофіцер відмовився роботи прогноз на 2024 рік. Начальник розвідки сподівається, що Україна досягне більших успіхів, ніж росіяни. Також Буданов назвав "мильною бульбашкою" легенду про потужну владу у Кремлі та перелічив основні проблеми, з якими зіткнулася Москва.

Читайте також: Росія обстрілює Україну ракетами Кім Чен Ина: у чому їхня небезпека

"Бавовна" в Криму

Генерал-лейтенант вважає, що Україні потрібно продовжувати завдавати ударів по Криму з повітря, використовувати морські дрони та влаштовувати таємні спецоперації в тилу ворога. Буданов уточнив, що 2023 року українські спецпризначенці кілька разів заходили на територію окупованого півострова.

Один з найголовніших пріорітетів таких операцій - руйнування логістики ЗС РФ в окупованому Криму, аби загарбники відчули тиск з боку Сил оборони.

Посилення мобілізації в Україні

На прохання журналіста зробити прогноз на 2024 рік, Буданов наголосив, що Україні доведеться посилити мобілізацію. За його словами, у лавах Сил оборони відчувається нестача особового складу.

"Не можна навіть думати, що ми зможемо обійтися без мобілізації. Я сподіваюся, що наші успіхи будуть більшими, ніж їхні", - додав топофіцер.

Постачання зброї з КНДР

Начальник ГУР МОУ запевняє, що наразі ЗС РФ використовують більше боєприпасів, ніж оборонно-промисловий комплекс Росії може виготовляти. Через дефіцит озброєння КНДР почала постачати снаряди. Північну Корею Буданов назвав найбільшим постачальником озброєння для російської армії.

"Вони справді передали значну кількість артилерійських боєприпасів. Це дозволило Росії трохи видихнути", – заявив Буданов, уточнивши, що без допомоги КНДР ситуація для ЗС РФ була б катастрофічною.

Генерал-лейтенант в інтерв'ю також перелічив ще кілька проблем, з якими зіткнулися загарбники - низька якість вітчизняних боєприпасів та особовий склад. Наразі на передовій Росія втрачає більше людей, ніж може мобілізувати.

Раніше ми розповідали, що Росія обстріляла Україну ракетами з КНДР.

Вас може зацікавити:

Обіцяє перетворити Південну Корею на попіл: "скажений" Кім "засвітив" військову техніку КНДР, фото

Росія застосувала балістичні ракети з КНДР для ударів по Україні: в Білому домі виступили з заявою

Росія почала отримувати балістичні ракети від Кім Чен Ина: в США дізналися подробиці