RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Борт для VIP-персон: в українській розвідці зробили нову заяву щодо Іл-76

На борту літака Іл-76 повинні були перебувати російські високопосадовці, утім в останній момент ФСБ РФ заборонила їм сідати на борт.

Про це Радіо Свобода розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

Він зазначив, що про це українській розвідці стало відомо вже після аварії літака.

Читайте: Хто та як збив Іл-76: полковник перерахував кілька версій

"На борту справді мали перебувати декілька VIP-ів офіційних від військово-політичного представництва держави-агресора. Їхні прізвища відомі і будуть названі, матеріали будуть надані в рамках міжнародного розслідування. Але в останній момент ФСБ фактично наказало їм не сідати на цей борт і скористатись іншими видами транспорту. Ця інформація була вже з’ясована після того, як подія сталася", – розповів Юсов.

Також він додав, що місцевим рятувальникам не дозволили зробити "традиційний" огляд місця падіння літака, як це повинно відбуватися за протоколом.

Представники ФСБ та військові не дали надзвичайникам здійснити огляд місця події та локалізацію трощі, фактично вигнав їх, – наголосив представник ГУР.

Варто зазначити, що у російських каналах вже є інформація, що на борт літака Іл-76 мали піднятися помічник колишнього губернатора Чукотського автономного округу, олігарха Романа Абрамовича, люди президента Чечні Рамзана Кадирова, а також офіцери Міноборони.

Нагадаємо, раніше Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубинець закликав не робити передчасних висновків про падіння Іл-76 у РФ, на якому, за інформацією російського Міноборони, нібито перебували українські військовополонені.

  • Читайте також:

Мав відбутися обмін полоненими: ГУР зробило заяву щодо збитого Іл-76

У ГУР підтвердили підготовку обміну полоненими з РФ: офіційна заява

Росія збільшила військові авіарейси до Бєлгорода: заява Генштабу ЗСУ