RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Світло – від генераторів, тепло – на камери пропагандистів: як живуть окуповані міста Донеччини і Луганщини

У тимчасово окупованих міста Донеччини та Луганщини, де продовжують залишатися люди, ситуація зі світлом та теплом критична. Подекуди мешканці зігріваються за допомогою генераторів, а в деяких містах окупаційна влада намагається організувати відновлювальні роботи "на камеру".

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Голова Сєвєродонецької РДА Роман Власенко.

За його словами та умовними підрахунками, у Сєвєродонецьку Луганської області наразі перебуває до 100 тисяч осіб, враховуючи розквартировані війська та окупаційних гастарбайтерів.

Читайте також: Росіяни застосовують найгірші методи СРСР: як окуповані міста на Запоріжжі повернулися в минуле

"Я розділив район на три частини. Перша – це Попасна-Гірське, де більш-менш ситуація спокійна, але там найгірша ситуація з комунальними послугами. Там не дуже багато людей залишається, в основному всі послуги від генераторів. По Гірському є інформація, що газ є, електроенергію намагаються підключати. По Попасній жодних відновлювальних робіт не відбувається. В місті близько 200 місцевих, дуже багато військових. Це була тилова база "вагнерівців" при атаках на Бахмут", - розповів Власенко.

При цьому, ситуація у Лисичанську-Сєвєродонецьку-Рубіжному "більш-менш нормальна". Там окупанти показово роблять відновлювальні роботи, а їхніми шефами є люди з регіонів РФ. Там досить стабільно є газ та періодично вода й електропостачання.

"З теплом ситуація більш-менш тільки у Сєвєродонецьку, у Рубіжному мова про це взагалі не йде, в Лисичанську - якісь роботи вони зараз проводять", - наголосив голова Сєвєродонецької РДА.

Щодо Кремінної – то це зона активних бойових дій і там люди проживають у стані війни. Тож щодня є перебої з електроенергією, водозабезпеченням, газом.

Раніше ми писали, як отримати юридичну допомогу в окупації.

  • Вас може зацікавити:

Без житла, роботи і надії: як живуть мешканці Маріуполя, куди прийшов "русскій мір"

Росіяни розстріляли сім’ю в Кремінній: фото і всі деталі злочину

На Херсонщині ворог б'є по важливій ділянці фронту на березі Дніпра: карта