RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Зеленський відвідав Роботине на Запоріжжі, щоб відзначити українських захисників: фото і відео

Президент України Володимир Зеленський здійснив робочу поїздку до Запорізької області та відвідав військовослужбовців у Роботиному.

Про це очільник держави проінформував у своєму Telegram-каналі.

За його словами, під час робочої поїздки він поспілкувався з бійцями 65-ї окремої механізованої бригади, які тримають оборону у Роботиному.

Читайте також: Бій тривав півтори години: російські диверсанти намагалися прорвати кордон на Сумщині, фото

Очільник держави зазначив, що під час візиту на бойові позиції він відзначив захисників державними нагородами.

"Поспілкувався із захисниками, подякував їм та вручив державні нагороди. Честь бути сьогодні тут. Підтримати воїнів і нагородити. На їхніх плечах складна, вирішальна місія – відкинути ворога й захистити Україну. Пишаємося нашими воїнами, дякуємо кожному!" - йдеться у дописі Зеленського.


Окремо президент розповів, що провів у Запорізькій області нараду щодо безпекової ситуації в регіоні. Під час зустрічі очільник держави заслухав доповіді військового командування, керівників правоохоронних органів.

"Важливі питання. Ситуація на полі бою, оборонні дії на Авдіївському напрямку, ситуація в районі Роботиного та на інших ділянках фронту, фортифікації. Захист об’єктів критичної інфраструктури та оборонно-промислового комплексу регіону від ворога", - додав президент.


Окремо поїздку Зеленського на фронт прокоментував пресцентр Офісу президента. За даними відомства, очільник держави заслухав інформацію про оперативну обстановку від командувача оперативного угруповання військ "Запоріжжя" Володимира Горбатюка.

Захисникам, які тримають оборону у Роботиному, Зеленський вручив державні нагороди. Зокрема, відзнаку Президента "Хрест бойових заслуг" вручив командиру розвідувального взводу старшому лейтенанту Андрію Ольшанському, а бійцям - ордени Богдана Хмельницького та "За мужність".

"Я вам бажаю цієї перемоги. Бажаю зробити все, щоб ця перемога була швидшою. Щоб вас підтримували рідні, близькі та всі громадяни України. Всі адекватні люди у світі розуміють, що у вас найскладніша робота, і всі українці вами пишаються", - процитував Офіс президента очільника держави.

Раніше ми розповідали, що українські бійці показали відео знищення на Донеччині понад 10 одиниць ворожої бронетехніки.

Вас може зацікавити:

Мінус командний пункт: з’явились знімки аеродрому Бельбек після удару

Україна нищить Росію на морі: скільки кораблів втратив ЧФ з 2022 року

У Донецьку вибирали Папу? Окупантам доставили "бавовну" на військовий об’єкт, відео