RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Бій тривав півтори години: російські диверсанти намагалися прорвати кордон на Сумщині, фото

В Сумській області бійці Сил територіальної оборони зупинили ворожу диверсійно-розвідувальну групу, яка намагалася перетнути державний кордон України.

Про це повідомив командувач Об’єднаних Сил генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Читайте також: Біля кордону на Сумщині залишається загроза ворожих ДРГ: відео

"Вчора о 18:20 на підступах до Глухівської громади бійцями одного з опорних пунктів було помічено рух озброєної групи у складі десяти осіб. Відразу українські бійці розпочали стрілецький бій та викликали протидиверсійні резерви зі складу свого батальйону", - розповів генерал.

За його словами, зазнавши втрат, ворог змінив тактику, розділившись на дві групи. Одна з яких під прикриттям своєї артилерії здійснювала евакуацію тіл вбитих та поранених. Друга група здійснила спробу обійти опорний пункт з бокового флангу. Але на цей час до місця бою прибула контрдиверсійна група.

"Звитяжний бій тривав протягом півтори години. Завдяки вмілим діям оборонців Північного напрямку ворог був відкинутий далеко за межі українського кордону", - повідомив Сергій Наєв.

Нагадаємо, що на території Російської Федерації біля Північної операційної зони противник утримує угруповання загальною чисельністю близько 20 тис. осіб.

  • Вас може зацікавити:

"Є контакт": Наєв показав, як збивали ракету з "Браунінга", відео

Ситуація стабільна, але загроза залишається: Наєв відвідав північний кордон

Заслон від ворожого наступу: як укріплені оборонні рубежі України на півночі