RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Україна отримає F-16 з ракетами на 300-500 км: Наєв розповів про підтримку від Заходу

У подальших пакетах військової допомоги Україна отримає від союзників F-16 з ракетами з дальністю ураження на 300-500 кілометрів.

Про це заявив командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Читайте також: Сенатори США внесли законопроєкт про виділення допомоги Україні: названо дату голосування

"У подальших пакетах військової допомоги Україна чекає літаки F-16 та ракети з дальністю ураження цілей у 300-500 кілометрів", - зазначив він.

За словами Наєва, це дозволить ЗСУ досягти ще більших успіхів на полі бою та звільнити українську територію від ворога.

Командувач зазначив, що з появою у 2022 році реактивних систем залпового вогню М142 HIMARS, а пізніше й М270 MLRS, ворог поніс більш відчутні втрати в логістичному забезпеченні своїх передових підрозділів і був змушений переміщувати свої польові склади та пункти управління на відстань понад 100 кілометрів.

"Це призвело до збільшення логістичного "плеча" підвозу боєприпасів та матеріальних засобів, ускладнення управління військами, втрати наступальних спроможностей та переходу до вимушеної оборони (а з часом і до "жесту доброї волі" з правого берега Дніпра та евакуації з Херсона)", - сказав генерал.

Наєв також зазначив, що із надходженням на озброєння в квітні 2023 року ЗРК PATRIOT протиракетний щит України посилився ще більше за рахунок збільшення дальності знищення аеродинамічних цілей на відстані до 150 км.

Нагадаємо, представник Міністерства оборони США Патрік Райдер заявив, що українські льотчики можуть завершити навчання на американських винищувачах F-16 до кінця 2024 року.

  • Вас також може зацікавити:

У Данії назвали умову передачі Україні винищувачів F-16: стосується й іншої зброї

Росіянам вже тривожно: всі подробиці про постачання F-16 в Україну

Коли винищувачі F-16 будуть в Україні: союзники назвали дату