RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

У Дніпрі екс–"беркутівці" відмовились йти на фронт: відео і деталі скандалу

У Дніпрі стався скандал через відмову колишніх спецпризначенців з "Беркута" йти воювати у складі Об'єднаної штурмової бригади Нацполіції "Лють", у яку їх запланували перевести.

Відповідні відеокадри поширили у мережі.

Читайте також: Термін служби, відпустки та "походи" в ТЦК: Кабмін передав до Ради оновлений законопроєкт щодо мобілізації

На відео заступник керівника Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області Володимир Богоніс проводив бесіду з поліцейськими особливого призначення, які активно йому опонували, відмовляючись переходити у штурмову бригаду Нацполіції.

Зокрема, поліцейські спецпризначенці висловили готовність працювати виключно у складі свого підрозділу.

За словами ексначальника Кам’янського відділу поліції Сергія Лукашова, на адресу начальника лунала образлива лайка від екс-"беркутівців". Його назвали "гнидою з Майдану".

"На його адресу від колишніх беркутівців лунають образи, що він "гнида с Майдана". І один з поліцейських стверджує, що на майдані "Беркут защищал страну!". Щось все це не дуже вкладається в твердження журналістам міністра-психолога Ігоря Клименка, що кожен поліцейський готовий захищати Україну", - написав він у Facebook.

Він зазначив, що поліцейські зовсім не бажають їхати на фронт. Стверджують, що не навчені, воювати повинні військові, а в поліції - інші функції.

Також навели безліч інших "аргументів", додав Лукашов.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми публікували всі деталі оновленого законопроєкту від Кабміну.

  • Вас також може зацікавити:

Мобілізаційний вік в Україні можуть знизити: до чого призведе ухвалення нового закону

Мобілізація в Україні: хто має право служити тільки за місцем проживання

Не 30 і не 50 років: генерал назвав ідеальний вік воїнів в Україні