RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

ЗСУ утримують плацдарм на Херсонщині: в ISW проаналізували, що відбувається в Кринках

ЗСУ продовжують утримувати плацдарм у Херсонській області. Росіяни безуспішно атакували українські позиції в районі Кринок.

Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Росіяни намагалися оточити Авдіївку, за добу на фронті – 78 бойових зіткнень: зведення Генштабу і карти

Аналітики наводять слова українського військового оглядача Костянтина Машовця, який розповів, що в районі Кринок проти ЗСУ воюють підрозділи 337-го полку ВДВ (104-та дивізія ВДВ), підрозділи 144-ї ОМСБр (40-й армійський корпус, 18-а ОСА, СМД) і підрозділи 17-го танкового полку (70-та ОМСД) 18-ї ОАА СМД). Протягом останніх днів вони безуспішно атакували українські позиції.

Аналітики ISW пишуть, що для росіян Кринки є незручною локацією, оскільки населений пункт витягнутий настільки, що своєчасно протидіяти на кожній дільниці складно, особливо в умовах обмеженої логістики. Це призводить до того, що поступально окупанти не здатні протидіяти розширенню плацдарму та починають втрачати нові ділянки. У свою чергу розосередження уваги на нові ділянки знижує оперативність тактовних груп росіян, що діють біля Кринок.

Глава Defense Express Сергій Згурець пояснив перевагу, за рахунок якої ЗСУ утримують Кринки: окупанти намагаються звідти усіма силами витіснити українських морських піхотинців та постійно стягують до селища свою техніку. Однак армія України артилерією та дронами їх нищить.

Раніше ми розповідали, що на лівому березі Дніпра окупанти втрачають під час атак до 70% бійців.

  • Вас також може зацікавити:

ЗСУ мають успіхи на південному фронті: оновлені карти боїв

З втратами не рахуються: чому окупантам настільки важлива Авдіївка

Будуть намагатися захопити: офіцер НГУ розповів про наступ росіян на Куп’янськ