RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Реактивні "шахіди" це крок назад - Володимир Яценко

Розробник українських БПЛА "Довбуш" Володимир Яценко заявив, що "шахіди" з реактивними двигунами, які почала використовувати росія, - це крок назад.

Про це він написав у себе в фейсбук.

"Хочу прокоментувати "зраду" з приводу шахідів з реактивними двигунами - це крок назад по наступним причинам. По-перше, реактивні двигуни, доступні для використання БПЛА, дуже не економічні - їх не можна порівнювати з великими авіаційними двигунами. Витрати пального можуть сягати до 1 л за хвилину польоту. Корисне навантаження такого БПЛА суттєво зменшується. По-друге, висока швидкість теж не є перевагою, бо чим швидше рухається об'єкт в повітрі, тим краще він спостерігається на радарах ППО. Крім того, реактивний двигун має значно більший тепловий слід, що полегшує наведення засобів ППО. Так що - збивали, збиваємо і будемо збивати!", - написав Володимир Яценко.

Раніше він зазначав, що українські фахівці працюють над тим, щоби виготовляти безпілотники, які будуть перехоплювати іранські дрони-камікадзе. За словами Володимира Яценка, триває постійна боротьба між тими, хто виробляє військові дрони, та виробниками антидронових засобів.