RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Хотів переплисти на матраці Тису: на Закарпатті затримали ухилянта, відео

У суботу вранці, 10 лютого, прикордонники відділу "Вилок" Мукачівського загону затримали за 500 метрів до кордону з Угорщиною двох закарпатців, які збиралися переправити річку Тису 37-річного киянина.

Про це інформують у ДПСУ.

Читайте: Є два шляхи: у ДПСУ назвали популярні маршрути для ухилянтів

Їх підопічний очікував "помічників" у припаркованому автомобілі на околиці села. Одягнений у гідрокостюм мешканець столиці підтвердив свої наміри незаконно покинути територію України та розповів, що заплатив за таку можливість 4000 доларів США.

Під час огляду автомобіля прикордонники виявили надувний матрац з насосом.

Стосовно киянина прикордонники склали протокол про адмінправопорушення, передбачене ст.204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України". Справу було скеровано до суду.

Щодо виявлення у діях закарпатців ознак злочину, передбаченого ст.332 ККУ прикордонники повідомили співробітників поліції.

Нагадаємо, нещодавно на кордоні з Угорщиною затримали одразу два автобуси з ухилянтами.

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, яка воює. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

  • Вас може зацікавити:

"Або воюй, або пливи через Тису": нардеп різко відповів ухилянтам

Брав до $8 тисяч за "подорож": на Закарпатті затримали організатора схеми переправки ухилянтів, фото

"Запакували" себе для втечі: на кордоні затримали нову групу ухилянтів, відео