RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Є два шляхи: у ДПСУ назвали популярні маршрути для ухилянтів

Державна прикордонна служба назвала "популярні" маршрути, якими активно користуються українські ухилянти.

Про це в етері телемарафону розповів речник ДПСУ Андрій Демченко.

За його словами, прикордонники щодня фіксують спроби незаконно перетнути кордон. Разом з тим, як зазначив Демченко, наразі кількість спроб втечі військовозобов'язаних чоловіків не збільшується та не зменшується.

Читайте також: "Втік – не маєш права голосу": екскомандир 47 бригади різко висловився щодо ухилянтів

Офіцер ДПСУ розповів, що військовозобов'язані громадяни, які намагаються втекти з країни під час загальної мобілізації, використовують два маршрути:

  • "зелені" ділянки кордону, які за межами офіційних пунктів пропуску, в тому числі по річках;
  • через пункти пропуску, використовуючи підробні документи.

Якщо мова йде про "зелені" ділянки кордону, найбільше спроб втекти з України фіксують на кордоні з Румунією та Молдовою.

"Фактично щодня прикордонники протидіють таких спробам - це і по "зеленій" ділянці кордону, тобто за межами пунктів пропуску, в тому числі напрямок кордону по річках, і також є спроби незаконного перетину на пунктах пропуску, коли особи намагаються використовувати підробні документи. Якщо говорити про "зелену" ділянку кордону, то найбільше таких спроб продовжує фіксуватися на кордоні з Румунією та Молдовою, а якщо про напрямки пунктів пропуску - це кордон з Польщею, бо на цю ділянку припадає найбільший пасажиропотік", - продовжив Демченко в етері телемарафону.

Речник ДПСУ зазначив, що прикордониики для відстеження руху у зоні своєї відповідальності активно використовують технічні засоби, які дозволяють запобігати спробам втекти з країни в межах діючого воєнного стану.

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, чи можуть мобілізувати обмежено придатних з 1 лютого.

Вас також може зацікавити:

Мобілізаційний вік в Україні можуть знизити: до чого призведе ухвалення нового закону

Мобілізація в Україні: хто має право служити тільки за місцем проживання

Не 30 і не 50 років: генерал назвав ідеальний вік воїнів в Україні