RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

27 червня

Всі новини

"Бачиш – стріляй": що відомо про заступника Головкома Сухаревського, що першим відкрив вогонь по окупантах

Президент України Володимир Зеленський 10 лютого призначив заступником головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського полковника Вадима Сухаревського, який відповідатиме за безпілотні системи і розвиток застосування БПЛА на фронті.

Що відомо про полковника зі спогадів побратимів, розповіло Hromadske.

Читайте також: В ЗСУ нова команда: Зеленський назвав імена

Сухаревський у 2004-му став наймолодшим українським миротворцем у складі Миротворчої місії в Іраку. Там він доєднався до битви за місто Ель-Кут.

За словами колишньої зв'язківиці 503 ОБМП Лариси Малої, Сухаревський - "офіцер, що здійснив на неоголошеній війні перший постріл по російських загарбниках". 13 квітня 2014 року біля села Семенівка, що поблизу тоді окупованого Слов’янська, він узяв участь у першому бою з окупантами, порушивши наказ про невідкриття вогню.

Окрім того, теперішній заступник головнокомандувача долучився до оборони Луганського аеропорту, визволення Слов’янська і Георгіївки, рейду українських військових для розмежування підконтрольної урядові Україні території та захоплених окупантами земель. У 2016 році Сухаревський і його батальйон виконували завдання поблизу Маріуполя.

Його наказ "Бачиш — стріляй!" став бойовим гаслом 503 окремого батальйону морської піхоти у 2016 році. Воно потрапило й на військовий шеврон, а згодом рок-гурт "Гайдамаки" випустив однойменну пісню.

Раніше ми розповідали, що Зеленський призначив заступників головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського та начальника Генштабу Анатолія Баргилевича.

Вас може зацікавити:

Призначення Сирського: чого очікують від нього молоді офіцери

Звільнення Залужного і призначення Сирського: з'явилась реакція Пентагону

"Побачимо несподівані рішення": в ЗСУ розповіли, що чекають після призначення Сирського і нової команди