RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

ЗСУ просунулися на кількох напрямках і повернули втрачені позиції: звіт ISW і карти боїв

Сили оборони просунулися в районі Роботиного та відновили тактичні позиції на схід від Ямполівки. Тривають позиційні бої.

Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Сили оборони відбили всі ворожі атаки, біля Авдіївки і Мар’їнки – пекельні бої: зведення Генштабу і карти

Луганська область

Відео з геолокацією, опубліковане 12 лютого, показує, що російські війська трохи просунулися на північний захід від району Синьківка-озеро Лиман (на північний схід від Куп'янська). Додаткові кадри з геолокацією, опубліковані 12 лютого, показують, що російські війська незначно просунулися на схід від Тернів (на захід від Кремінної) і зараз діють у межах двох кілометрів від околиць Терного. Відеозапис із геолокацією, опублікований 11 лютого, показує, що українські війська відновили деякі тактичні позиції приблизно за три кілометри на схід від Ямполівки (на захід від Кремінної). Українські та російські джерела повідомили про позиційні бої, що продовжуються.


Донецька область

Російські війська просунулися на захід від Бахмута на тлі позиційних боїв, що продовжуються, в цьому районі 12 лютого. Українські війська нещодавно незначно просунулися на південний захід від Донецька на тлі позиційних боїв, що продовжуються, на захід і південний захід від міста 12 лютого. Відео з геолокацією, опубліковане 11 лютого, показує, що українські сили трохи просунулися на північний схід від Побєди (південний захід від Донецька). Позиційні бої тривали в районі Красногорівки, Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки.

"Південна вісь"

Позиційні бої тривали у районі кордону Донецької та Запорізької областей 12 лютого, але підтверджених змін на лінії фронту у цьому районі не було. Українські війська підтвердили просування на заході Запорізької області на тлі позиційних боїв, що тривають, у цьому районі 12 лютого. Відео з геолокацією, опубліковане 12 лютого, показує, що українські війська просунулися на захід від П'ятихаток (28 км на північний захід від Роботиного) неподалік Кам'янського, хоча цей поступ, ймовірно, був недавнім. Генеральний штаб України заявив, що російські війська безуспішно атакували на лівому березі Херсонської області поблизу Кринків.

Раніше ми розповідали про атаку російськими БПЛА 11 лютого.

  • Вас також може зацікавити:

Місцеві живуть майже на нулі: ворог посилив тиск на Часів Яр, штурми не припиняються

Нічна атака дронів: "шахеди" долетіли до Шепетівки, два райони Дніпропетровщини залишилися без світла

Майже 40 тисяч домівок без світла: яка ситуація на Дніпропетровщині після атаки дронів