RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

"Ніч була дуже неспокійна": Росія влаштувала масовану атаку "шахедами" по Україні

У неділю, 11 лютого вночі росіяни влаштували масовану атаку БПЛА. Під максимальним ударом опинився південь України, атакували й столицю.

Про це повідомила речниця об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

Читайте також: Згоріли живцем після атаки "шахедів": фото і подробиці загибелі в Харкові батьків з трьома маленькими дітьми

За її словами, під час ворожої атаки на півдні знищили близько 26 "шахедів". Більшість вдалося ліквідувати на Миколаївщині, однак були збиття й на Одещині, Вінниччині, Кіровоградщині, Дніпропетровщині та навіть Херсонщині.

Начальник київської МВА Сергій Попко повідомив, що повітряна тривога в столиці тривала майже 2 години. Силами і засобами протиповітряної оборони усі БпЛА "Shahed" противника, які прямували на Київ, були уражені ще на підступах до міста. За попередніми даними оперативного зведення - у столиці без жертв та руйнувань.

Як повідомили у Повітряних силах, у ніч на 11 лютого 2024 року окупанти завдали удару 45-ма ударними БпЛА з районів Балаклава та мис Чауда – Крим. В результаті бойової роботи знищено 40 «шахедів» противника у межах Київської, Вінницької, Житомирської, Кіровоградської, Миколаївської, Черкаської, Одеської, Дніпропетровської та Херсонської областей.

Нагадаємо, що немовля, який разом з іншими двома дітьми та батьками загинуло у будинку після російську атаки дронів, майже перетворилося на попіл.

  • Вас також може зацікавити:

На Харківщині є влучення в готель та ресторан: фото, відео і подробиці ударів

Війська РФ активізувалися на Харківщині: в ISW проаналізували, чи зможе ворог наступати

В радіусі 200 метрів вибило всі вікна: жахливі кадри зруйнованої багатоповерхівки в Харкові