RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Зима повертається: в Укргідрометцентрі попередили про зміну погоди і назвали дату нового потепління

Наразі українці відчувають приємну теплу погоду з температурою, що досягає 13 градусів. Проте це може швидко змінитись.

Про це попередила синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха для порталу NV.

Читайте також: Лютий буде примхливим: яка погода чекає на українців в останній місяць зими

Вона зазначає, що відчути різку зміну погоди можна буде вже за декілька днів. Повітряні потоки, які містять південну складову, зміняться на північно-західні і далі будуть переходити навіть у північно-східні, а швидкість вітру становитиме 7−12 м/с. Саме ці повітряні потоки і принесуть суттєве похолодання погоди.

"Найінтенсивніший мороз очікується 17-го лютого: -8…-14 на північному сході у нічні години", — зазначила синоптикиня.

За її даними, 13 лютого можна очікувати часткові дощі, проте температура буде досить теплою як для лютого. Температура коливатиметься від +2 до +8 вночі, та від +8 до +13 вдень. Дещо холодніше може бути в західних областях, де температура сягатиме 5-10 градусів тепла.

На середу, 14 лютого, варто очікувати дещо низьку температуру: від +1 до +7. Тепліше буде у південній та східній частинах. Там повітря прогріється до 8-13 градусів тепла. В цей день можливі тимчасові дощі по всій території, окрім заходу та сходу. Натомість в центрі та північних областях варто очікувати не лише дощ, а й мокрий сніг.

"І вже, починаючи з 15-го лютого, в Україні очікується зниження температури в середньому на 4−7 градусів у порівнянні з попередніми градаціями", – зауважує Птуха. Синоптикиня вказує, що 16 лютого температура становитиме від -5 до -11 морозу у східних та північних областях. 17 лютого принесе в Україну, зокрема на північ та північний схід, до -14 градусів вночі, та від -2 до -8 градусів вдень.

"На решті території у цей час температура також знизиться, але не настільки: вночі 0…-6 морозу, 17 лютого до похолодання ще і центральні області приєднаються — тут −3…−9 може бути вночі, а в денні години від -4 до +2", - додає експертка.

Проте сильні морози не повинні зачепити більшість західних областей та південь країни. Вдень тут варто очікувати від +1 до +7 тепла.

У п’ятницю, 16 лютого, у північних та центральних регіонах сніжитиме, а у південній частині можна зустріти мокрий сніг з дощем. В інших областях повинно бути без істотних опадів. Загалом на цьому тижні, особливо у другій його частині, опадів буде небагато.

За прогнозами Укргідрометцентру, вже після вихідних можна очікувати на послаблення морозів та повторне підвищення температури до позначки "плюс".

Нагадаємо, раніше "Апостроф" вже зазначав, що в Україну повернуться люті морози.

  • Вас також може зацікавити:

Київ перетворився на "Сайлент Хілл": синоптики попередили про небезпеку на дорогах, відео

Сонце поки що "відпочиває": календар магнітних бур до початку березня

Буде трішечки снігу і багато дощів: прогноз погоди в Києві у березні-травні