RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Як заряджати телефон, щоб батарея прослужила довго: важливі поради та найчастіші помилки

Щоб батарея смартфона прослужила якомога довше, важливо правильно її заряджати та доглядати за нею. Проте дехто може неправильно виконувати навіть таку просту та вже рутинну для нас справу.

Тому далі "Апостроф" розкаже про найбільш поширені помилки та дасть поради, як заряджати телефон правильно.

Читайте також: Як розпізнати прослуховування у телефоні - на що звернути увагу та як захиститися

Найбільш поширені помилки

До найбільш розповсюджених помилок варто віднести:

  • Заряджання смартфона протягом всієї ночі. Це може призвести до того, що батарея буде триматися на 100% заряду годинами, що не є оптимальним для її ефективності.
  • Використання смартфона під час зарядки. Це збільшує температуру пристрою та батареї, що може призвести до пошкодження.
  • Заряджання від USB порту комп'ютера. Хоча це не завжди шкідливо, але такий спосіб зарядки зазвичай менш ефективний та більш тривалий, що може призвести до довшого перебування батареї на зарядці.
  • Заряджання смартфона від неоригінальних зарядних пристроїв. Це може шокувати, проте використання несертифікованих зарядних пристроїв може бути небезпечним та спричинити пошкодження батареї через неправильну напругу або струм.

Як правильно заряджати телефон

Для того, щоб максимально зберегти ефективність та тривалість життя батареї вашого смартфона, важливо дотримуватися декількох рекомендацій щодо правильної зарядки. Зокрема:

  • Уникайте повного розряду батареї. Сучасні акумулятори ефективніше працюють, коли їх заряджають до того, як вони вимкнуться. Найкраще підтримувати рівень заряду між 20% і 80%.
  • Не залишайте батарею зарядженою на 100% на тривалий час. Постійне перебування батареї на 100% заряду може призвести до зменшення її терміну служби.
  • Заряджайте батарею частково. Часткові цикли заряду (наприклад, від 20% до 80-90%) менш шкідливі для батареї, ніж повні цикли (від 0% до 100%).
  • Намагайтеся використовувати оригінальні або сертифіковані зарядні пристрої. Некваліфіковані зарядні пристрої можуть завдати шкоди батареї через неправильну силу струму або напругу. В той час, як оригінальна зарядні пристрої можуть швидше та безпечніше виконувати свою роботу.
  • Уникайте зарядки в екстремальних температурах. Висока та низька температура можуть негативно вплинути на здатність батареї зберігати заряд.

Дотримуючись цих рекомендацій, ви зможете продовжити термін служби батареї вашого смартфона та зберегти її ефективність на більш тривалий час, уникнувши потреби заміни батареї або купівлі нового телефону.

Раніше ми також розповідали, чому глючить смартфон на Android.

  • Вас також може зацікавити:

Як швидко дізнатися свій номер телефону: проста комбінація, яку знають не всі

Зашифруйте свої дані: головні поради щодо захисту смартфона від злому

Чи можна лишати зарядку в розетці без гаджета: відповідь експертів