Лайм

Що найбільше розряджає телефон: деякі з цих функцій треба вимкнути

Перевірте себе та свій смартфон

Мобільний телефон – гаджет, без якого важко уявити життя у XXI столітті. І якщо ви знаєте, як правильно його заряджати, щоб не зіпсувати батарею, візьміть собі на замітку, які функції та програми найбільше розряджають телефон. theLime вирішив розповісти, як їх відключити, щоб збільшити термін служби між зарядками.

Читайте також: 5 помилок, які люди роблять під час заряджання свого мобільного телефону.

Фото: pixabay.com

Що найбільше розряджає телефон?

1. Яскравість екрану

Робота екрана займає перше місце серед функцій, що швидко розряджають телефон. Це найенергоємніша частина мобільного пристрою, вплив якої залежить від ступеня яскравості. Чим вона вища, тим швидше розрядиться смартфон. На більшості моделей максимальна яскравість скорочує час автономної роботи пристрою майже вдвічі.

Рішення: краще виставити режим автояскравості, який орієнтуватиметься на навколишнє освітлення та автоматично виставлятиме відповідну яскравість.

2. Незакриті програми

Щоб припинити роботу програми, недостатньо згорнути її – усі закриті таким чином програми продовжать працювати у меню запущених програм. Часто трапляється, що власник згортає програму, а потім забуває про неї. Так повторюється з кількома програмами, в результаті чого в меню накопичується кілька працюючих програм, що розряджають телефон.

Рішення: при завантаженні нових програм краще відразу визначитися, чи дозволяти програмі дозвіл працювати на фоні. Корисно також іноді чистити телефон від непотрібних програм, які можуть розряджати пристрій своєю фоновою роботою.

Читайте також: Чи потрібно вимикати на ніч Wi-Fi на телефоні, щоб він довше не розряджався.

3. Велика кількість повідомлень у месенджерах

Не всі повідомлення, що надходять із додатків, однаково важливі та корисні. Чимало з них мають виключно рекламний характер і лише даремно витрачають заряд батареї.

Рішення: у налаштуваннях оповіщення більшості програм є окремі пункти, які відповідають за різні типи повідомлень. Так можна вимкнути непотрібну рекламу, а потрібну залишити.

4. Живі шпалери

Рухомий малюнок на відміну від статичного споживає більше заряду батареї. Тому живі шпалери дуже впливають на автономність телефону.

Рішення: необхідно змінити живі шпалери на статичні та перевірити, чи краще телефон буде тримати заряд. Якщо так, живі шпалери слід замінити або відмовитися від них зовсім. Якщо смартфон з AMOLED-екраном, то заряд допоможуть зберегти темні теми у додатках та чорні шпалери.

5. Програми-оптимізатори

Багато користувачів, намагаючись очистити смартфон від сміття та оптимізувати його роботу, завантажують десятки спеціалізованих програм, що обіцяють швидку роботу пристрою одним натисканням кнопки. Насправді вони ще сильніше перевантажують смартфон, оскільки постійно працюють у фоновому режимі, а їх функціонал нічим не відрізняється від вбудованих у смартфон функцій оптимізації.

Рішення: не завантажувати всі програми поспіль, а краще розібратися в налаштуваннях гаджета.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Псує покриття екрана: чим не можна протирати телефон від бруду і відбитків.
  2. Як почистити засмічений динамік телефону: найпростіші способи.
  3. Як пришвидшити роботу телефону на Android: найпростіший спосіб.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита