RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Пішов до лікаря і... помер через три дні: на Рівненщині скандал через ВЛК

У Рівненській області - гучний скандал через смерть чоловіка через три дні після мобілізації.

Про подію повідомило місцеве видання "ITV media".

Читайте також: На Закарпатті побили військового з ТЦК: відео і перші подробиці

Як зазначається, йдеться про жителя населеного пункту Батьків Дубенського району 29-річного Ігоря Мельника. Хлопець все життя мав слабке здоров'я - високий тиск та епілепсію. Останнім часом погано себе почував, тому вирішив звернутися до лікаря. 14 лютого він взяв гроші (близько 25 тис. грн), документи і поїхав до міста. Після чого зник і не виходив на зв'язок.

Однак згодом зателефонував рідним, повідомивши, що проходить військово-лікарську комісію (ВЛК). 16 лютого батькам повідомили страшну звістку – їхній син за невідомих причин помер у психіатричній лікарні.

Його рідні запевняють, що на його тілі виявили травми та синці.

"Рука переламана. Ноги сині. Рука взагалі в ключиці вибита", - стверджують вони.

Як хлопець опинився на ВЛК, а згодом на полігоні - поки що невідомо. В довідці про смерть вказано, що перебував в обласній психіатричній лікарні. Директор закладу заявив, що до лікарні Ігоря привезли за направленням начальника медслужби у стані алкогольного делірію.

"На тлі зловживання алкоголем... були зорові галюцинації, збудження. Цей стан був безповоротним. Були виражені зміни печінки, селезінки, нирок, наднирників і головне – дегенеративні зміни головного мозку", - перелічив він низку причин, що могли призвести до смерті.

Сам директор психіатричної лікарні зініціював службове розслідування. Каже, що вини працівників лікарні у смерті військовослужбовця нема.

У тамтешньому ТЦК у коментарі відповіли, що для мобілізованих процес проходження медкомісії спрощений. Проте таких лікарів, як психіатр і нарколог, у переліку обов'язкових нема. Там запевняють, що у разі незгоди мобілізованого з рішенням медкомісії - може оскаржити його.

Проте в ТЦК ситуацію офіційно не коментували.

Нагадаємо, у селі Космач Івано-Франківської області представники "військкомату" зустрілися з громадою для розмови, але вона відбулася на підвищених тонах.

  • Вас також може зацікавити:

На Закарпатті працівники ТЦК схопили водія автобуса, який привіз дитячу збірну на змагання: подробиці скандалу

Із затриманих сформують батальйон: фото і відео рейду ТЦК по спортзалах Ужгорода

Вдарив у щелепу на очах у чоловіка: в Ужгороді нетверезий майор ТЦК напав на жінку, фото