RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"Нічого святого": священник УПЦ МП використав дитину для перетину кордону, відео

Клірик УПЦ МП намагався незаконно вивезти з України ухилянта, використовуючи неповнолітнього українця.

Про це інформує пресцентр Держприкордонслужби.

На транзитній ділянці автодороги "Одеса-Рені" прикордонники зупинили катафалк під керуванням 45-річного священнослужителя УПЦ МП.

Читайте також: Життя важливіше: на Одещині ухилянт здався ДПСУ, бо злякався хижаків

Клірик, за даними відомства, намагався незаконно вивезти з України ухилянта, використовуючи 10-річного хлопчика. У своєму катафалку священослужитель підвозив жителя Луганщини призовного віку. Клірик планував висадити пасажира, аби той нелегально потрапив на територію сусідньої Молдови. Для того, аби співпала кількість осіб у транспортному засобі на виїзді з транзитної дороги, правопорушник використав 10-річного хлопчика, сховавши його у салоні автівки.

"Нічого святого: священник церкви, керованої з країни-агресорки, намагався переправити за кордон чоловіка, використовуючи неповнолітнього і катафалк. Щоб кількість осіб у транспортному засобі співпадала на виїзді з транзитної дороги, водій заховав у катафалку – під відрами, шинами та ковдрою 10-річного хлопчика – сина односельця. Однак наміри церковнослужителя були прикордонниками викриті. Стосовно нього направлено повідомлення до поліції про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 332 ККУ "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України", - йдеться у пресрелізі ДПСУ.

10-річного хлопчика вже повернули батькам. На пасажира складено протокол про адміністративне правопорушення за ст.204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України". Справу, у якій фігурує священослужитель, скеровано до суду.

Раніше ми розповідали, що Росія запустила антиукраїнський фейк про ухилянтів.

Вас може зацікавити:

Серед затриманих – воєнком: СБУ заблокувала ще п’ять схем для ухилянтів, фото

В Раді спростували "лякалки" про заборони для дітей ухилянтів: в чому суть скандальної заяви

"Стиль military" не допоміг: на кордоні затримали нову групу ухилянтів, фото