RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"Це не статистика, а наші діти": ветеран ЗСУ потужно виступила перед Заходом, відео

Українська колишня військова із позивним Мальва, виступаючи на конференції YES, довела іноземну аудиторію до сліз, розповідаючи про війну в Україні.

Відео оприлюднили у мережі.

Читайте також: Обороняли останню "дорогу життя": ГУР показало кадри роботи спецпризначенців в Авдіївці

Жінка розповіла, що втратила на війні сина, сама пішла воювати і отримала поранення та інвалідність. Вона зауважила, що Росія знищує українські села та міста. Її ж життя врятувала могила маленької дівчинки, коли впала на землю, рятуючись від обстрілу.

Також ветеран наголосила, що днями загинули її побратими на Донбасі, в останній розмові з якими пообіцяла, що західні партнери обов'язково дадуть зброю та боєприпаси, яких не вистачає. Однак вони так і не дочекались обіцяного.

Вона звернулась до аудиторії із запитанням, сказала правду чи збрехала щодо озброєння військовим, яке обіцяли країни Заходу.

"Три дні тому я говорила з хлопцями з мого підрозділу. Вони під Кліщіївкою. Вони спитали: "Мальва, нас чують? Нам допоможуть? Ну зовсім немає підтримки артилерії". Я сказала: "Так, хлопці, нам все обіцяють! У нас будуть снаряди, бронетехніка! Ще трохи почекаємо - будуть F-16!". Учора їх розбомбила російська важка артилерія. Поки ще не знайшли їх фрагменти. Може знайдуть. Але ж я обіцяла. Якщо у вас є сміливість, коли закінчиться наша платформа, підійдіть і скажіть мені: Ти нам повірила - ти набрехала своїм хлопцям", - наголосила ветеран.

Військова зазначила, що в Європі йде війна і воюють українці, які не просять воювати за них, але просять надати військову підтримку.

"Дайте нам боєприпаси, БТ техніку, озброєння. Цього ворога можна тільки перемогти. З ним не можна говорити... Для когось це статистика, а для нас - це наші діти. Наші ріднесенькі... А вони відають свої життя за європейські інтереси, за нас всіх, бо хочемо гарно жити", - резюмувала захисниця.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, як бійці Третьої штурмової виходили з Авдіївки.

  • Вас також може зацікавити:

"Ми вийшли організовано, росіяни не зупиняються": речник ОСУВ "Таврія" про ситуацію під Авдіївкою

Поспішали до виборів Путіна: якою ціною дісталась окупантам Авдіївка

"Спасибі Росії, ми вдома": житель розбитої вщент Авдіївки розповів, як радіє окупантам, відео