RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Поспішали до виборів Путіна: якою ціною дісталась окупантам Авдіївка

ЗС РФ зазнали катастрофічних втрат у боях за Авдіївку - загинуло більше загарбників, ніж під час захоплення Бахмута.

Про це повідомив журналіст та блогер Денис Казанський, посилаючись на публікацію одного з російського військкорів.

За його словами, РФ "поклала" в боях за Авдіївку тисячі своїх громадян, а в обмін отримала чергові руїни. Казанський також назвав причину, чому російські війська так поспішали із захопленням міста. Журналіст упевнений, що до виборів Володимира Путіна загарбникам потрібна була хоч якась перемога на фронті.

Читайте також: Вихід із Авдіївки та трибунал над Путіним: ключові заяви Зеленського на Мюнхенській конференції

Казанський послався на публікацію, яка з'явилася в Telegram-каналі російського пропагандиста Максима Калашнікова. Загарбник вирішив процитувати звернення від якогось "полковника Петра Шувалова", який поскаржився на катастрофічні втрати ЗС РФ у боях за Авдіївку.

"Я, як і раніше, вважаю, що неприпустиме озвучування втрат, але як би усі в курсі, що Авдіївка в людях обійшлася нам кратно дорожче, ніж Артемівськ (Бахмут). І навіть заключний етап штурму - він теж коштував дорожче. І просто взяти і піти в атаку туди, де навіть цілого каміння не залишилося, де кожен метр - це трупи, кров і вогонь - ось уже це подвиг. І не збожеволіти і не застрелитися після цього - теж подвиг. А перебувати там і щоразу приймати бій - це за межею того, що в принципі називають подвигом ”, - йдеться у публікації.

Втрати ЗС РФ настільки великі, що, як стверджує автор, нема кому на передовій носити залізні каски. Окремо у публікації залишили посил до росіян, які радіють захопленню зруйнованої Авдіївки та стверджують, що місто на Донеччині "просто здали". Загибель тисяч російських військовослужбовців та знищення населеного пункту автор називає "подвигом за межею всього мислимого та немислимого", який зробили напередодні президентських виборів до РФ.

Раніше ми розповідали, що чого чекати під Авдіївкою.

Вас може зацікавити:

Росіяни провалили свій "золотий місяць": чого чекати на фронті до кінця зими

Авдіївка "з'їдає" росіян: у Путіна шукають вже інші "перемоги"

Ворог вигадав пастку для ЗСУ, але сам сидить у калюжі: що відбувається на фронті