RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

ЗСУ стримують ворога на всіх напрямках, за добу – майже 100 бойових зіткнень: зведення Генштабу і карти

За минулу добу на лінії фронту відбулось 95 бойових зіткнень. Найактивніше ворог діяв на Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Запорізькому напрямках.

Про це інформує Генштаб в ранковому зведенні.

Читайте також: ЗСУ випалюють ворожу артилерію і військову техніку: оновлено дані про втрати РФ

Загалом ворог завдав 11 ракетних та 98 авіаційних ударів, а також наніс 129 обстрілів з РСЗВ по позиціях українських військових та населених пунктах. Під артилерійським вогнем опинились понад 110 населених пунктів.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.

На Куп’янському напрямку відбито 6 атак противника в районі населених пунктів Синьківка та Табаївка Харківської області.

На Лиманському напрямку українськими воїнами відбито 5 ворожих атак в районах населених пунктів Терни Донецької області та Білогорівка Луганської області.

На Бахмутському напрямку силами оборони відбито 8 атак противника в районах населених пунктів Іванівське та Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку українськими захисниками відбито 25 атак ворога в районах населених пунктів Сєверне, Степове, Бердичі, Ласточкине та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Новомихайлівка, Георгіївка, Побєда та Красногорівка Донецької області, де ворог 40 разів намагався прорвати оборону українських військ.

На Новопавлівському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Запорізькому напрямку силами оборони відбито 6 атак противника в районі населеного пункту Роботине та 1 атаку - в районі населеного пункту Гуляйпільське Запорізької області.

На Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують утримання позицій та відбиття штурмів окупаційних військ. Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити українські підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби противник здійснив 4 безуспішних штурми позицій українських військ на лівобережжі Дніпра.

Авіація сил оборони завдала ударів по 7 районах зосередження особового складу та 2 зенітних ракетних комплексах противника. Також було знищено 3 ракети та 9 БпЛА типу “Shahed”.

Окрім цього, за минулу добу підрозділи ракетних військ завдали ураження по 3 артилерійських позиціях противника.

Раніше ми розповідали, що в ISW оцінили можливості Кремля для поповнення втрат.

  • Вас також може зацікавити:

Ворог зайшов у Ласточкине під Авдіївкою: відео і карта боїв

Зайняли підготовлені позиції: у ЗСУ прокоментували ситуацію щодо Ласточкиного

На воєнні рейки не перейшли: як виживає українська економіка з 2022 року