RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Росія розгорнула наступ на кількох напрямках: в ISW оцінили можливості Кремля для поповненні втрат

РФ наразі відновлює нові сили приблизно зі швидкістю, відповідною своїм поточним втратам, проте незрозуміло, чи при збільшенні втрат зможе підтримувати наступальні операції оперативно.

Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Ворог окупував Ласточкине під Авдіївкою: відео і карта боїв

Аналітики зазначають, що за даними російських ЗМІ, з початку повномасштабного вторгнення в Україні загинуло понад 75 000 російських військовослужбовців.

Кількість загиблих російських військових почала активно зростати після початку локальних російських наступальних операцій на сході України в жовтні 2023 року. З середини 2023 року більшість загиблих складали російські добровольці.

За оцінками американської розвідки за грудень 2023 року, російські війська втратили з початку повномасштабного вторгнення 315 000 осіб.

Аналітики зазначають, що оцінка росЗМІ узгоджується з американською оцінкою, виходячи зі стандартного співвідношення поранених до вбитих для російських військ в Україні – три до одного.

"Росія генерує нові сили приблизно зі швидкістю, еквівалентною поточним російським втратам, що дозволяє російським військам постійно посилювати атакуючі підрозділи і регулярно проводити ротацію на оперативному рівні. Однак неясно, чи зможе Росія підтримувати наступальні операції в такий самий спосіб на більш високому оперативному рівні, що спричинить ще більші втрати", – пишуть аналітики.

Раніше ми розповідали, що стало причиною втрати Авдіївки Україною.

Вас також може зацікавити:

Два роки великої війни: як починалось вторгнення в Україну 24 лютого

Вихід з Авдіївки і трибунал над Путіним: ключові заяви Зеленського на Мюнхенській конференції

"Реальний двіж тут": бійці ЗСУ розповіли, як обороняли Авдіївку, відео