RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Коли закінчиться навчальний рік в українських школах: всі подробиці

В українських школах навчальний рік, який стартував 1 вересня 2023-го, триватиме до 28 червня 2024 року

Про це йдеться у повідомленні Міносвіти України.

Читайте також: Весняні канікули в Україні: коли почнуться і скільки триватимуть

Рекомендації Міносвіти

У відомстві зазначають, що від рішення уряду залежить тривалість навчального року під час воєнного стану. Тому вищезгадані дати прописані у відповідній урядовій постанові №782 від 28 липня 2023 року.

"Згідно з цим законом структуру й тривалість навчального року, навчального тижня, навчального дня, занять, відпочинку між ними, форми організації освітнього процесу визначає педагогічна рада закладу освіти з урахуванням особливостей", – наголошується повідомленні.

Водночас, дати канікул у школах у межах навчального року мають вкластися у 30 днів.

Також завершення навчального року дозволяється визначати в містах окремо, а педагогічні ради й керівники шкіл зважати на стан школярів, рівень їхніх освітніх втрат під час складних умов війни.

З огляду на це, у червні навчальні заклади можуть продовжити стандартний освітній процес. Дозволяється призначати додаткові заняття, консультації, екскурсії. Тобто всі школи можуть самостійно визначати тривалість навчального року, зокрема, коли його краще закінчити.

Школи Києва

Відомо, що у Києві міська влада визначила структуру нового навчального року 2023/2024, згідно з якою другий семестр триватиме із 8 січня до 31 травня 2024 року, останні дзвоники пролунають у школах 31 травня. Як повідомили у Київській міській держадміністрації, компенсаторні заняття для нівелювання освітніх втрат і освітніх розривів, атестація - можуть тривати до 28 червня.

Зокрема, весняні канікули заплановані із 25 до 31 березня 2024 року.

Тож, навчальний рік у столиці традиційно триватиме до 28 червня 2024 року. Школи враховують безпекову ситуацію в умовах воєнного стану та інші фактори, які можуть порушити організацію освітнього процесу, додали в КМДА.

Школи Дніпра

Як зазначили у Департаменті гуманітарної політики міськради Дніпра, навчальний рік у школах триватиме до кінця травня, а 1 червня учні підуть відпочивати. Трішки довше будуть навчатися тільки учні випускних класів, оскільки будуть готуватися до національного мультипредметного тесту. У департаменті зауважили, що загалом навчальний рік повинен тривати щонайменше 175 днів.

"Ми могли б продовжити навчатися у червні, якби були довготривалі блекаути чи карантини, але обійшлось", - додали там.

Школи Луцька

У Департаменті освіти Луцької міськради повідомили також, що діти мають вчитися мінімум 175 днів. Оскільки у Луцькій міській територіальній громаді стартував навчальний рік у всіх загальноосвітніх закладах 1 вересня, то завершитися має відповідно не пізніше 1 червня 2024 року.

Точні дати щодо весняних канікул у межах цього навчального року дирекції шкіл можуть встановлювати на місцях індивідуально.

Школи Рівного

У Рівненській ОДА повідомили, що діти відпочиватимуть від навчання неодночасно, канікули запланували на березень-квітень. Першими підуть на відпочинок школярі Морозівської гімназії на Кореччині - з 6 березня. Канікули триватимуть тиждень.

Більшість закладів за графіком підуть на канікули з 25 березня - 267 шкіл, з 23 березня - 145-ть. Також деякі школи організують канікули з 30 березня, з 18 березня та з 8 квітня.

У кількох навчальних закладах весняні та зимові канікули були об'єднані, тому школярам тепер доведеться навчатися безперервно до останнього дзвоника.

Нагадаємо, що другий навчальний семестр триватиме в школах із 8 січня до 31 травня 2024 року.

  • Вас також може зацікавити:

Там займалися діти: у Києві росіяни знищили баскетбольну школу

Від "Дії" до "Мрії": Кабмін озвучив дату запуску нового застосунку

Що краще для мозку: вчені розповіли правду про друк на клавіатурі та письмо від руки