RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Кібери ЗСУ зламали сайт розробника "Орлан-10": в мережу злили нову інформацію

Українські хакери розкрили нову секретну документацію з російського підприємства ТОВ "Спеціальний технологічний центр"(СТЦ), де, зокрема, виробляють безпілотники "Орлан-10".

Про це повідомляє InformNapalm.

Читайте також: "Оборонка" оживає: що Україна може випускати у масових об’ємах і з чим попрощалися назавжди

Як зазначається у розслідуванні, росіяни дедалі більше купують обладнання та деталі через Китай і за китайську валюту. При цьому сторони обходу запроваджених країнами Заходу санкцій все розуміють, однак діють "на результат". Так, підрядники усвідомлюють, що займаються закупівлею іноземної продукції в обхід санкцій, розуміють це і продавці.

"СТЦ" виконує держзамовлення у російській фінустанові ПАТ "Промзв'язокбанк", тісно пов'язаній з оборонно-промисловою сферою. Підрядник мусить відкрити рахунок у тій же банківській установі. Тому компанія розсилає фірмам-"прокладкам" дві пам'ятки про специфіку оформлення контрактів та здійснення валютних розрахунків за межами країни.

Отримані секретні дані свідчать про те, що обсяг поставок зменшився, однак потік не перекрився повністю. Дуже часто зустрічаються замовлення постачання відеокамер шведської фірми Axis. Крім безпілотників, ці камери використовують для російської системи РБ-333А "Сопілка". Ще росіяни часто купують британську тканину для виробництва безпілотників.

Раніше ми писали, що українській розвідці Міноборони вдалося добути 100 гігабайтів секретної інформації з російського підприємства ТОВ "Спеціальний технологічний центр".

  • Вас також може зацікавити:

Нова "Лелека" в небі: як працює надсучасний БПЛА

Україна цього року не отримає бомби GLSDB: у США назвали нову дату

Україна отримає передові безпілотники MQ-9 Reaper за $1 - ірландський волонтер