RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

В Україні масово квітнуть підсніжники та фіалки: в мережі діляться гарними фото

Підсніжники та фіалки є одними з перших вісників весни, символізуючи нове життя та надію. Їхня поява вказує на те, що природа прокидається після зимового сну. Тому в мережі вже почали з’являтись свіжі фото весняного цвіту.

Фотографіями підсніжників та фіалок обмінювались зокрема користувачі соціальної мережі Facebook.

Читайте також: Талий сніг сьогодні цілющий: яке свято 1 березня і що треба зробити в цей день

В мережі можна знайти фото підсніжників з деокупованої Олександрівки на Херсонщині, що було опубліковано з дописом: "Життя продовжується!".

Подільський лісовий офіс також виставив декілька фото та написав, що "в лісі уже рясно квітнуть підсніжники і фіалки. Розпускаються проліски та Шафран Гейфеля".

Крім того, вони нагадують не зривати первоцвіт: "Залиште його у лісі. Зірвавши квітку, людина позбавляє рослину можливості утворити насіння".

В офісі зауважили, що за незаконний збір та продаж первоцвітів в Україні передбачена адміністративна відповідальність. А також нараховується шкода, яка може тягнути за собою й кримінальну відповідальність.

Фото підсніжників, які вже квітнуть у Національному природному парку "Холодний Яр", також публікувала Черкаська районна державна адміністрація. Вони також наголосили на тому, що зривати підсніжники, левурду, проліски та інші первоцвіти заборонено. Адже за це передбачена відповідальність.

Митрополит Епіфаній поділився фотографією підсніжників, залишивши наступний допис:

"Вже милують око ніжні, тендітні перші квіти, провісники весни. Весна дарує надію, а з нею – й нові сили. Природа ніби підказує нам, що якою б довгою і суворою не була зима, за нею завжди прийде весна і принесе такі довгоочікувані промені тепла, пробудження природи, торжество життя, радості й надії".

Він зауважив, що це вже третя весна для українців, змішана з гіркотою і сумом, зі страхом і непевністю через повномасштабну війну.

"Але ми, ніби ці проліски, прагнемо життя і миру. Ми з надією на перемогу, попри все, пробиваємося крізь "холодну землю" ворожих атак. І як ми нині милуємося першими квітами, так і нами буде захоплюватись всякий, хто має добру волю, бо ми живемо, ми надіємося і віримо в нашу перемогу", – коментує він у Facebook.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли прогноз погоди до 5 березня.

  • Вас також може зацікавити:

Великий посівний календар на весну 2024: коли та що робити у березні, квітні та травні

Сорок святих у 2024 році відзначають раніше: головні традиції і заборони свята

Попереду багато труднощів: у березні для трьох знаків Зодіаку почнеться "чорна смуга"