RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Після виходу з Авдіївки Сили оборони почали екстрено готувати укріплення: карти

ЗСУ у швидкому темпі риють величезні укріплення на території Донбасу та Запорізької області.

Про це написав OSINT аналітик у мережі Х.

Читайте також: Росіяни намагалися штурмували Кринки, за добу на фронті - 71 бойове зіткнення: зведення Генштабу і карти

"Я вже говорив про "лінію Донбасу", звернену до системи Суровікіна. Зараз є Сирська лінія, схожа на російську", - зазначив він.

За словами аналітика, після того, як українська оборона на захід від Авдіївки впала, російська армія опинилася перед першою лінією оборони. Він зазначає, що ця лінія не оптимальна для оборони, але все-таки непогана, оскільки її підтримують озера та водойми.

"Я думаю, російська армія візьме Орлівку і наступатиме в проломі оборонної лінії на захід. З кінця грудня українська армія вдосконалює свої оборонні рубежі. ...Підхід до Ню-Йорка, Українську та Селідову буде непростим", - зазначив він.

За словами аналітика, після наступу росіян у Новомихайлівці ЗСУ почали рити нові оборонні споруди на схід та південь від Курахового, включаючи великий протитанковий рів.

За словами голови Запорізької ОВА Івана Федорова, Кабмін виділив рекордну суму, 1,3 млрд грн, на будівництво фортифікаційних споруд на Запорізькому напрямку.

За його словами, роботу буде виконано в найкоротші терміни. Військові та цивільні підрядники працюють швидко, якісно та цілодобово.

"Будівництво ведеться з ранку і продовжується пізно ввечері. Деякі роботи виробляються навіть уночі. Все для того, щоб надати відчуття безпеки як цивільним жителям, так і військовим", - зазначив Федоров.

Раніше ми розповідали, що ЗС РФ переважають Україну у повітрі.

Вас також може зацікавити:

"Літакопад" у Росії триватиме: розсекречено розташування ще кількох "жирних" цілей

ЗСУ вибили росіян з Красногорівки: карта

"Накрили" ще одне шикування: ЗСУ завдали удару ракетами HIMARS по росіянах у Оленівці