RU  UA

Чорноморський флот РФ втратив свою перлину: у ВМС оцінили потоплення нового російського корабля

У Військово-морських силах оцінили серйозність втрати для Чорноморського флоту РФ чергового знищеного у ніч на 5 березня катера "Сергій Котов", що є четвертим корветом серії патрульних кораблів проєкту 22160 типу "Василь Биков".

Про це в ефірі Апостроф TV розповів речник ВМС Дмитро Плетенчук.

Читайте також: Працювали дрони "Magura V5": в ГУР розкрили деталі знищення корабля "Сергій Котов" в Криму

За його словами, з чотирьох кораблів типу "Василь Биков" - лише один не зазнавав ще пошкоджень.

"Наразі на ходу знаходиться два таких кораблі. "Котов" добудований в 2021 році і мусив мати на борту гелікоптер. Проте щодо гелікоптера інформація ще верифікується", - зазначив він.

Цей корабель охороняв Кримський міст і вважався одним з найсучасніших кораблів. Примітно те, що він міг бути носієм крилатих ракет, однак в тому блоці росіяни зробили спортзал.

"Інформацію щодо втрат дуже важко верифікувати. Ми знаємо, що були швидкі, проте кого і куди вони доставляли - ми не знаємо. Проте кількість втрачених росіян буде досить значною", - переконаний представник ВМС.

Він зауважив, що аналогічний корабель "Павел Державін", отримавши пошкодження, досі перебуває в ремонті і найближчими місяцями він не стане до строю.

"Поки що Чорноморський флот має ще достатньо кораблів. Проте підійти до нашого берега вони вже не можуть. А у ракетоносіїв є проблеми з завантаженням ракет", - додав Дмитро Плетенчук.

Нагадаємо, в українській розвідці назвали число втрат з боку російських окупантів унаслідок атаки на патрульне судно "Сергій Котов".

  • Вас також може зацікавити:

Мінус бойовий гелікоптер: спливли нові подробиці знищення "Сергія Котова"

Про "Калібри" трохи перебільшили: яке озброєння мав потоплений ворожий "Сергій Котов"

У ГУР показали момент знищення "Сергія Котова" дронами Magura: вражаюче відео