RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Працювали дрони "Magura V5": в ГУР розкрили деталі знищення корабля "Сергій Котов" в Криму

У ніч проти вівторка, 5 березня, у Криму лунали вибухи, після чого стало відомо про затоплення ворожого корабля "Сергій Котов" - його атакували морськими дронами “Magura V5”.

Про це повідомляє ГУР МО України у Telegram-каналі.

Зазначається, що місія знищення відбулася у співпраці спецпідрозділу ГУР МО України “Group 13” разом з Військово-Морськими Силами ЗСУ та за підтримки Міністерства цифрової трансформації України.

Читайте також: Вночі в Криму лунали вибухи: окупанти перекривали рух на Керченському мосту

У результаті атаки морськими дронами "Magura V5" російський корабель проєкту 22160 під назвою "Сєргєй Котов" отримав пошкодження корми та обох бортів. Інцидент стався в територіальних водах України, біля Керченської протоки.

Доля екіпажу наразі невідома, при цьому сам корабель ймовірно не передбачає відновлення, оскільки він практично зруйнований від потужного вибуху.

Вартість потопленого корабля становить близько 65 мільйонів доларів. При цьому, він є одним із найновіших кораблів у військово-морському флоті РФ. Судно спустили на воду у 2021 році перед Днем ВМС РФ і воно стало четвертим у серії, збільшивши чисельність Чорноморського флоту Росії.

Кораблі проєкту 22160 можуть бути оснащені модульним контейнерним озброєнням, таким як крилаті ракети "Калібр" або Х-35, у складі ракетного комплексу "Калібр-К". На борту "Сергія Котова" знаходиться 76-мм артилерійська установка АК-176МА, багатоканальний зенітний ракетний комплекс "Штиль-1", зенітний ракетний комплекс ближньої дії 3М-47 "Гибка", а також два малогабаритні дистанційно-керовані протидиверсійні гранатометні комплекси ДП-65. Додатково можливе базування вертольота Ка-27ПС.

Раніше ми писали, що в Криму знищили великий десантний корабель "Новочеркаськ".

  • Вас може зацікавити:

Чорноморський флот "здувся": статистика знищених великих десантних кораблів РФ