RU  UA

Крим почав втрачати значення: як Україна загнала Чорноморський флот РФ у глухий кут

Знищення кораблів Чорноморського флоту - важливий крок до ізоляції Кримського півострова і унеможливлення тримати його ворожою Росією як потужний логістичний центр.

Таку думку висловив директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак в ефірі Апостроф TV.

Читайте також: У підводному флоті РФ поповнення: ЗСУ потопили корабель "Сергій Котов", фото і відео

"Ураження Чорноморського флоту і його знищення може бути найважливішим завданням, тому що це є потужний психологічний удар. І якщо ми знаємо навіть з перемовин німецьких офіцерів про те, що навіть Taurus дуже важко уразити Кримський міст, то, що стосується флоту, то він у Чорному морі наче загнаний у глухий кут, і у нього дуже мало можливостей сховатися", - зазначив експерт.

За його словами, протиповітряна та протиракетна оборона росіян виглядає досить слабкою, їхні можливості щодо захисту виглядають недостатніми, тоді як українські можливості виглядають зараз дуже потужними.

Бадрак також зазначив, що наразі знищено 40% кораблів кораблів Чорноморського флоту РФ, серед яких потужні ракетні носії. Великі десантні кораблі, за його словами, знищуються в першу чергу, оскільки вони можуть перевозити вантаж у 650 тон, і це фактично морський шлях до поповнення логістики росіян.

"Тому тут безпосередній зв’язок, і знищення кораблів Чорноморського флоту це вже буде половини справи щодо ізоляції Кримського півострова і унеможливлення тримати його ворожою Росією як потужний логістичний центр. Ну, а Кримський міст, я переконаний, зрештою теж буде знищений", - резюмував експерт.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що вночі в Криму лунали вибухи.

  • Вас також може зацікавити:

Росія намагається "запалити" південь, але демілітаризація Криму продовжиться: якими будуть наступні кроки ЗСУ

Російські "шахеди" будуть розвертатися і летіти на Крим: Братчук заінтригував заявою

Авіабазу в Гвардійському атакували ракетами: спливли дані про втрати окупантів в Криму