RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Чим Україна могла вдарити по авіазаводу у Таганрозі: фото і характеристики "лютого" дрона

Вночі, на територію РФ був здійснений масштабний наліт дронів-камікадзе. Росіяни припускають, що за АНТК ім. Берієва в Таганрозі міг бити дрон-камікадзе Лють, дальністю 1000 км.

Про це пише Defence Express.

Читайте також: Порт особливого призначення: чому вибухи в Усть-Лузі стали катастрофою для Кремля

Зазначається, що однією з цілей удару ймовірно став "АНТК ім. Берієва" у місті Таганрог, що водночас веде не тільки виробництво літаків-амфібій Бе-200 та ремонт та модернізацію ДРЛО А-50, але й також і програма радіолокаційного літака А-100 "Прем'єр", що має стати розвитком А-50.

Окупанти припускають, що для цієї атаки цієї ночі міг бути використаний дрон-камікадзе "Лютий" від "Укроборонпрому", який має бойову частину 75 кілограмів та заявлену дальність дії до 1000 кілометрів.

Також росіяни припускають, що саме цей дрон-камікадзе "Лютий" був використаний для удару по стратегічно важливому металургійному комбінату в Липецьку наприкінці лютого 2024 року.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що під Пітером припинив роботу завод компанії "Новатек" внаслідок атаки дронів Служби безпеки України за нафтовим терміналом у морському порту Усть-Луга

  • Вас також може зацікавити:

У Тулі "прилетіло" в завод з виробництва ЗРК: фото і відео

У Росії лунали вибухи в кількох областях: всі подробиці

У Воронежі сталася потужна "бавовна": фото та відео