RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Морози, дощі і мокрий сніг затягнуться на весь тиждень: погода готує українцям сюрпризи

Наступного тижня в Україні очікуються опади у вигляді дощу та мокрого снігу, які будуть найбільш інтенсивними будуть у західних областях країни та Криму. На півночі Лівобережжя очікуються нічні морози до -8 °С.

Такий прогноз зробив метеоролог Ігор Кібальчич.

Читайте також: Литиме кілька днів: в Україну йдуть сильні дощі та снігопади, карти

У понеділок, 11 березня, у західних областях пройдуть невеликі, часом помірні дощі, у Карпатах - з мокрим снігом. Вітер східний / південно-східний, 5 - 10 м/с, вдень у західній частині окремі пориви 15 - 17 м/с. Температура повітря в західних та південних регіонах вночі +1…+6 °С, вдень +7…+12 °С. У центральних, східних та північних областях вночі -3...-8 °С, вдень +2...+7 °С.

Нестійка погода очікується на Правобережній частині України у вівторок, 12 березня: пройдуть дощі, подекуди з мокрим снігом. У Карпатах значні опади, місцями тумани. На Лівобережжі - переважно без опадів. Вітер південно-східної чверті, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +1...+6 °С, у північних та східних областях -3...-8 °С; вдень +3…+8 °С, у південній половині та на Закарпатті +10…+13 °С.

У більшості регіонів України, за винятком Криму, Луганської та Сумської областей, 13 березня пройдуть дощі, можливий мокрий сніг. Місцями ймовірне налипання мокрого снігу, на дорогах вночі місцями ожеледиця. Вітер східний, 5 - 10 м/с, у Приазов'ї окремі пориви, 15 - 17 м/с. Температура повітря вночі +1…+7 °С, у східних та північних областях -4…+1 °С; вдень +3…+8 °С, на півдні та у Криму місцями +12…+17 °С.

У четвер, 14 березня, можливий невеликий мокрий сніг із дощем у західних та північних областях, у Криму - помірний дощ. В інших регіонах - без істотних опадів. На дорогах західної половини можлива ожеледиця. Вітер східної чверті, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі -1...+5°С, вдень +3...+8 °С, на півдні місцями +9...+12 °С.

У східних та південних областях України 15 березня пройдуть невеликі, подекуди помірні дощі. На решті країни без істотних опадів. У західних та північних областях місцями тумани. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі 0...+6 °С, вдень +6...+11 °С.

16 березня дощова погода продовжиться на Донбасі, у Приазов'ї та Криму. В інших регіонах - без істотних опадів. Вітер північно-східний, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі 0...+6 °С, вдень +8...+13 °С.

На більшій частині території країни в неділю, 17 березня, пройде невеликий, подекуди помірний дощ. Вночі та вранці місцями тумани. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі +1...+7 °С, вдень +8...+13 °С.

Нагадаємо, кліматологиня розповіла, якою буде весна в Україні у 2024 році.

Вас може зацікавити:

Погода в Україні буде примхливою: синоптик дала дощово-сніжний" прогноз

Вогко, а вночі морози: прогноз погоди на вихідні 9-10 березня

Коли до України повернуться снігопади: дати і карта погоди