RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Зеленський емоційно відповів на заклик здаватися: що сказав Папі Римському

Президент Володимир Зеленський прокоментував слова Папи Римського про капітуляцію України у війні з агресором. Він наголосив, що дії окупантів красномовно говорять, хто саме має зупинитися, щоб війна припинилася.

Про це гарант сказав у вечірньому відеозверненні.

Читайте також: "Так" миру і "ні" війні: Папа Римський зробив двозначні заяви у різдвяній промові, згадавши Україну

"Наші Сили оборони складаються з багатьох елементів. Багатьох бригад та підрозділів. І кожен, який діє на фронті, кожен, який захищає державу від російських диверсантів і терору, кожен, який виконує бойові завдання, заслуговує на вдячність та повагу", - сказав Зеленський.

Він підкреслив, що російські вбивці та кати не йдуть далі Європою лише тому, що їх стримують українці та українки зі зброєю в руках і під синьо-жовтим прапором.

"В Україні багато було колись білих стін будинків і церков, які зараз обпалені та розбиті російськими снарядами. І це дуже красномовно говорить, хто саме повинен зупинитись, щоб війна зупинилась. Кожен, хто захищає життя й людей, виконує найпочеснішу місію, яка тільки може бути в умовах такого антилюдського вторгнення", - наголосив президент.

За його словами, коли російське зло 24 лютого 2022 року розпочало цю війну, всі українці встали на захист. Християни, мусульмани, юдеї - всі.

"І я дякую кожному українському капелану, які - з армією, в Силах оборони. Там, на передовій. Захищають життя й людяність. Підтримують і молитвою, і розмовою, і справою. Ось що таке церква - з людьми. А не за дві з половиною тисячі кілометрів - десь там займатись віртуальним посередництвом між тим, хто хоче жити, і тим, хто хоче нищити. Я дякую кожному, хто в Україні та з Україною робить усе для того, щоб зберегти життя, дякую всім, хто допомагає та хто дійсно поруч - діями та молитвами", - наголосив Зеленський.


Раніше "Апостроф" повідомляв, що Папа Римський знайшов "винного" в агресії Росії проти України.

  • Вас також може зацікавити:

Ватикан підтвердив початок миротворчої місії Папи Римського Франциска в Україні

Папа Римський Франциск прийняв Зеленського у Ватикані: деталі зустрічі

Зеленський не погоджував «миротворчу місію» Ватикану в Україні — CNN