RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Папа Римський Франциск прийняв Зеленського у Ватикані: деталі зустрічі

Під час свого офіційного візиту до Італії президент України Володимир Зеленський вперше після початку повномасштабного вторгнення зустрівся у Ватикані з Папою Римським Франциском.

Про це повідомляє CNN.

Читайте: Зеленський анонсував важливі рішення щодо захисту неба: що відомо

Зустріч Папи з президентом тривала 40 хвилин і стосувалася гуманітарної та політичної ситуації в країні, спричиненій війною.

Святіший Отець подарував бронзову скульптуру оливкової гілки як символ миру, а також спеціальні видання документів понтифікату, між якими – Послання на цьогорічний Всесвітній день миру та збірка "Енцикліка про мир в Україні", до якої ввійшли всі виступи Папи Франциска на тему війни в Україні, сказані протягом перших дев’яти місяців повномасштабної російської агресії.

Президент подарував Святішому Отцеві картину "Втрата, 2022-58" українського митця Олексія Ревіки, присвячену загибелі дітей внаслідок війни, та композицію "Неопалима" Юрія Вакуленка, що зображує ікону Матері Божої у вогні, вірізблену на пластині бронежилета.

"Зустрівся з Папою Римським Франциском. Вдячний за його особисту увагу до трагедії мільйонів українців. Він відзначив і десятки тисяч депортованих дітей. Маємо докласти всіх сил для повернення їх додому. Крім того, попросив засудити російські злочини в Україні. Бо не може бути рівності між жертвою та агресором. Також розповів про нашу формулу миру як єдиний дієвий алгоритм досягнення справедливого миру. Запропонував приєднатися до її реалізації", - коротко розповів про підсумки зустрічі сам Зеленський.

Нагадаємо, раніше Папа Римський заявляв, що Ватикан веде секретну миротворчу місію для закінчення "конфлікту України та РФ".

Вас може зацікавити:

"Відкрий серця": Папа Римський на великодній службі згадав Україну та Росію

Папа Римський заявив про готовність приїхати до Києва: але є умова

Папа Римський не стримав емоцій під час молитви за Україну: відео