RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"Штурмували" кордон з драбиною: ДПСУ затримала чергову партію ухилянтів

Прикордонники в Одеській області затримали на українсько-молдовському кордоні чергових ухилянтів. Чоловіки, які хотіли незаконно потрапити до Молдови, мали при собі драбину.

Про це інформує Державна прикордонна служба.

Читайте також: Везли як оселедці у бочці: біля кордону з Румунією у бусі знайшли 34 ухилянти, фото і відео

Там зазначають, що затриманими виявились жителі Запорізької області. Чоловіки мали детальний план свого маршруту і для легшого подолання перешкод взяли із собою телескопічну драбину. З нею хотіли перетнути протитранспортний рів.

"Наче на змаганнях, вони долали перешкоди бездоріжжям, але на останньому етапі, подолання рову, були "дискваліфіковані" прикордонниками. Сигналом для завершення "забігу" стали попереджувальні постріли, оскільки порушники не реагували на законні вимоги про зупинку", - розповіли прикордонники.

У ДПСУ додали, що на затриманих "спортсменів" склали протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 185-10 та ч. 2 ст. 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Правоохоронці передали матеріали справи до суду.

В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми повідомляли, що в Україні суди винесли вироки для понад тисячі ухилянтів, однак реальне покарання отримали не всі.

  • Вас також може зацікавити:

Як в Україні ухиляються від мобілізації: нардеп назвав один з популярних варіантів

На Волині жінка вигадала "лайфхак" зі спасіння ухилянтів: що з цього вийшло

Законопроект про мобілізацію: коли можуть ухвалити документ