RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Циклон принесе дощі і мокрий сніг: де в Україні різко зміниться погода

У вівторок циклон, що насувається з південно-західної Європи, принесе із собою опади у вигляді дощу та мокрого снігу до західних регіонів України, фронти циклону також торкнуться Вінницької, Житомирської та Київської областей.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на синоптика Наталію Діденко.

В решті країни переважатиме антициклон, що забезпечить суху погоду. Антициклон - область високого атмосферного тиску, що характеризується ясною та сухою погодою. Циклон, навпаки, характеризується низьким атмосферним тиском та приносить із собою опади.

Читайте також: Буде трохи снігу та багато дощів: прогноз погоди у Києві у березні-травні

Температурний режим поки не потішить бажаним теплом. Вночі температура повітря опуститься до -1-8 градусів, за винятком західних та південних регіонів, де очікується 0+5 градусів. Вдень, 12 березня, по всій Україні прогнозується +4+8 градусів, на півдні повітря прогріється до +10 градусів, а на Закарпатті - до +12 градусів.

Вітер буде поривчастим та некомфортним. Пориви вітру швидкістю до 15-20 метрів за секунду очікуються в більшості областей, за винятком східної частини. Така повітряна погода може становити небезпеку, тому слід бути обережними.

У Києві у вівторок очікується хмарна погода з невеликими опадів. Вночі температура опуститься до -1-3 градусів, а вдень підніметься до +5 градусів.

Найсприятливішим днем з точки зору погодних умов буде субота, 16 березня - очікується сонячна та тепла погода з температурою повітря +10+16 градусів.

Незважаючи на хмарність, вітер та холод, природа готує нам приємний сюрприз — на вихідні буде соняшно і тепло.

Нагадаємо, кліматолог розповіла, якою буде весна в Україні 2024 року

  • Вас може зацікавити:

Погода в Україні буде примхливою: з іноптик дала дощово-сніговий прогноз

Волого, а вночі морози: прогноз погоди на вихідні 9-10 березня

Коли в Україну повернуться снігопади: дати та мапа погоди